Home»Muzika»Fakofbolan + I.R.A. predstavili video singl “Tusta – We Remember Marietto”

Fakofbolan + I.R.A. predstavili video singl “Tusta – We Remember Marietto”

4
Shares
Pinterest Google+
Fakofbolan + I.R.A.  promo
Fakofbolan + I.R.A. promo

Prošlo je skoro četvrt veka otkako se Marietto, bivši član legendarnih Kud Idijota vratio na godišnji odmor u Pulu i započeo projekat Istarska renesansna avantura u kome su učestvovali mnogi pulski muzičari.

Posle nekoliko dana proba, u štinjanskom studiju kod isto tako legendarnog Čotke, snimljen je album na kojem su zajedno s Mariettom svirali Kud idijoti, Dark Busters, Beli, Johnny Montezaro, Zhel i Fakofbolan. A uskoro je to postala tradicija. Marietto se vraćao u Pulu i tokom svakog boravka ostavio neki zapisani trag u vidu muzičkog projekta s mnoštvom aktera pulske muzičke scene bez obzira na muzičko usmerenje.

“TUSTA”… DOKUMENTARAC O FRONTMENU GRUPE KUD IDIJOTI PREMIJERNO U SRBIJ

Posle Tustine smrti Marietto se javio F.o.B.-u sa idejom da snimimo pesmu za Tustu…  šalje demo snimak , u dve verzije (punk i reagge), delove teksta i mnoge ideje… čekalo se samo da se stvori situacija i da se stvar snimi. U međuvremenu, dok smo čekali da se ponovo sakupimo u novi IRA. projekat, stigla je vijest koja nas je ošinula poput groma…Mario Dobrić Marietto preminuo je iznenada u Njujorku – kažu iz benda Fakofbolan i dodaju.

– Prošle jeseni, pod okriljem globalnog lockdowna snimili smo pesmu “Tusta -we remember Marietto” , posvećenu Tusti i Mariettu koji su svaki na svoj način obeležili jedno razdoblje pulske underground scene i ostali neprežaljeni u našim sećanjima.

Pesma je snimana u studiju Partizan i AV studiju Kotač pod Edusplash platformom. Na snimanju ove pesme učesvovali su Mladen Parezanović-Cruz (vokal), Damir Bačac-Beli (vokal), Dean Pavletić – Tone (gitara) i Fakofbolan (Šapo, Tibor, Dejo, Đuro ).

Final mix uradili su Davor Uljanić, Vincent Ereš, Aleksandar Gotal, za video su bili zaduženi Marko Grbac Knapić i Davor Uljanić.

Previous post

Muzika za imunitet #21… Podcast & More sa Zoranom Bulatovićem Baletom, gosti - Slobodan Tišma, Nikola Vranjković, Goran Trajkoski...

Next post

Lebron Džejms i Duško Dugouško u prvom trejleru filma "Svemirski basket: Novo nasleđe"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *