PREMIJERA: Grupa Dram objavila video singl “Vikend ubija”… novi zvuk i specijalni gost – glumica Isidora Simijonović

0
177
Dram/Photo: PGP RTS promo
Dram/Photo: PGP RTS promo

Najmlađi ekskluzivci PGP RTS i dobitnici nagrade Zadužbine Milan Mladenović, beogradski bend Dram, objavio je danas, tačno u podnevideo spot za novu pesmu “Vikend ubija”, kojom najavljuju drugi studijski album.

Jedna od protagonistkinja u spotu je i mlada glumica Isidora Simijonović. Audio verzija pesme premijerno je mogla da se čuje 1. aprila na Prvom programu Radio Beograda u emisiji “Pop karusel”, a sada je i na YouTube kanalima PGP RTS i benda Dram. Televizijska premijera spota i pesme “Vikend ubija” zakazana je za nedelju, u Jutarnjem programu RTS.
[accordion title=’Dram su…’]

Dram/ Photo: Nikola Todorović
Dram/ Photo: Nikola Todorović

Stefan Aćimović (gitara, glavni vokal), Marko Arizanović (klavijature, vokali), Branko Bane Dimitrijević (bas gitara, vokali) i Pavle Savić (bubnjevi, vokali)[/accordion]

Bend je najavio da će autorski i izvođački istraživati u pravcu koji se mnogo razlikuje od zvuka koji su ponudili na debi albumu “Nećemo promeniti svet” (PGP RTS 2019).

– Poželeli smo da nadogradimo zvuk koji smo imali na prvom albumu. Eksperimentisali smo mnogo više sa elektronikom i “Vikend ubija” je prva u nizu, na kojoj ćete osetiti novije elektro uticaje. Prošlog leta upoznali smo i nove ljude, producenta Petra Vagnera, poznatijeg kao Fantom, sa kojim smo radili na novim materijalima i lako se razumeli od starta. A Tomislav Milenković – Tomica je sve naše nove pesme spakovao u noviji i moderniji zvuk. Naša zajednička vizija je da pesmu “Vikend…” postavimo kao referencu u kom pravcu hoćemo da idemo sa drugim albumom. Tekstovi su nešto ličniji nego ranije i možda je to veći utisak, pored same promene zvuka. Naravno, žanrovsku etiketu “indigas” zadržavamo ali mnogo više se pretvaramo u pop ovih dana… – kaže ekipa Drama.

Bend je prezadovoljan saradnjom sa novim članovima tima koji stoje iza ekranizacije ove pesme.

– Kad imaš strava ekipu, prave ljude – sve je lako. Spot smo snimali u januaru, kada je virus zastao na kratko, naravno uz sve mere zaštite. Mi iz benda smo se dosta angažovali jer smo zapravo sami bili producenti i ovaj spot je, osim promene u zvuku i lirici – promena i u našem vizuelnom identitetu. Ništa od toga ne bismo uspeli da nije Lenke Jovanović, koja je režirala i napisala scenario za spot, Ane Melentijević, direktorke fotografije i Jovane Pantić, koja nas je “skidala i oblačila”. Takođe, zahvaljujemo upravi Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, timu KST kluba i Stefanu Stojanoviću – koji su nam bili izuzetni domaćini, zatim glumcu Nikoli Malbaši i divnim devojkama iz plesnih klubova “Guayando” i “Pole dance akademija”. Produkcija RTS- a i njihovi majstori svetla su nam pomogli oko dela scenske rasvete potrebne za ovakav video…

Dram/Photo: PGP RTS promo
Dram i Isidora Simjonović/Photo: PGP RTS promo

U spotu se pojavljuje poznata mlada glumica Isidora Simijonović.

– Isidora je išla sa Markom u Prvu beogradsku gimnaziju. A pre nego što se i rodila zamisao o “Vikendu” kao pesmi, mi smo nekako znali da je upravo ona ta devojka koja mora biti zaštitno lice grupe. Gledali smo je u seriji “Jutro će promeniti sve”, potom u mnogim drugim značajnim ostavernjima, ove nedelje i u seriji “Porodica”- i ona je zaista ne samo izuzetno lepa devojka i odlična glumica – nova zvezda domaće kinematografije, već je i sasvim posebna, harizmatična kao ličnost… Zahvalni smo što je izdvojila vreme i mnogo nam znači što je sve u spotu za “Vikend ubija” ispalo baš kako smo priželjkivali… A zapravo, najveća fora je što se upravo Isidora nama javila kada je kupila naš prvi album – i zasula nas kišom pohvala.! Eto, tako smo je “prizvali”…

PGP RTS će pesmu “Vikend ubija” objaviti kao sigl, na svim vodećim svetskim digitalnim platformama za distribuciju muzike.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime