Home»Muzika»Homeland»Mladenovački Black Dot video singlom “S.N.S. (Simulation and Simulacra)” predstavlja album “Dying Wonderland”

Mladenovački Black Dot video singlom “S.N.S. (Simulation and Simulacra)” predstavlja album “Dying Wonderland”

5
Shares
Pinterest Google+
Black Dot/ Photo: Promo
Black Dot/ Photo: Promo

Alternativni hard rok bend Black Dot iz Mladenovca koji je nedavno objavio debi album “Dying Wonderland” (Take It Or Leave It Records), predstavlja i prvi video singl sa njega – “S.N.S. (Simulation and Simulacra)”.

Black Dot je nastao u Mladenovcu 2016. godine sa idejom da oživi old school zvuk i obogati ga svojim stvaralačkim pečatom. Uporedo sa radom na autorskim pesmama, mladenovačka četvorka u početku je nastupala kao cover bend (blues, psychodelic rock, garage rock i grunge obrade).

Pored učešća na Bass Player Festivalu, 2017. i 2018. godine nastupali su i po alternativnim klubovima u Beogradu, Mladenovcu, Aranđelovcu, Smederevskoj Palanci…

Black Dot (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX
Black Dot (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX

Posle ulaska u Paradox Studio, bend polako formira sopstveni zvuk i počinje rad na debitantskom albumu u saradnji sa veteranom hevi metal scene, Srđanom Brankovićem (Alogia, Expedition Delta, Psychoparadox).

Prvi album “Dying Wonderland” bend doživljava kao sintezu različitih muzičkih uticaja, a predstavljaju ga i kao poseban omaž umorenoj mladenovačkoj sceni na kojoj su nekada nastupali bendovi kao što su: Wulckdroff, House of Ghosts, E.K.G, Schockproof…

Kao uvertiru, Black Dot je do sada samostalno objavio lyrics video za prvi singl “Last Breath” i spot za finalnu traku sa albuma “Babylon” na kojoj gostuju Anđela Išić (vokal) i Nevena Branković (piano). “S.N.S.(Simulation and Simulacra)” je prvi video singl sa albuma “Dying Wonderland”.

Black Dot (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX
Black Dot (Rokerijada 2020)/ Photo: AleX

Uprkos nepredvidivoj budućnosti čitave industrije pogođene pandemijom, Black Dot svoje muzičko putovanje otpočinje u samouverenom i optimističnom duhu.

Članovi benda poručuju da se protiv pandemije i straha možemo boriti umetnošću, a da su teška vremena uvek inspirativna i povod za unutrašnju samorefleksiju i ponovno pronalaženje sebe.

Ekipu Black Dota čine: Boris Jekić (vokal, ritam gitara), Mijat Kostić (solo gitara), Miloš Lekić (bas gitara) i Stefan Vićovac (bubnjevi).

Album “’Dying Wonderland” dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama.

Previous post

Otvorena izložba "Transmutacija” Nikole Mihajlovića u Bioskopu Balkan

Next post

PREMIJERA: Grupa Dram objavila video singl "Vikend ubija"... novi zvuk i specijalni gost - glumica Isidora Simijonović

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *