Home»Muzika»Homeland»E-play prvi dobitnik nagrade za pesmu godine emisije “Bunt”

E-play prvi dobitnik nagrade za pesmu godine emisije “Bunt”

4
Shares
Pinterest Google+
Branka Glavonjić i Stefan Jovčić, Bunt/ Photo: Promo (RTS)
Branka Glavonjić i Stefan Jovčić, Bunt/ Photo: Promo (RTS)

Jedina tv rok emisija “Bunt”, koja se emituje na RTS-u, prvi put je ove godine dodelila i nagrade. Dobitnik novoustanovljene nagrade ove emisije za “Pesmu godine” je bend E-play, za pesmu “Sloboda” koja je bila izabrana i za za hit godine “Top liste Bunt”, po izboru urednika.

“Sloboda”, benda E-play je pesma godine ne samo zbog izuzetnih muzičko-izvođačkih kvaliteta, već i stoga što nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima najzad postalo jasno zašto je sloboda najvažnija.

Sa Slobodom o slobodi… E-PLAY Maja Eplay Cvetkovic Sloboda Micalovic Cetkovic

Posted by Headliner.rs on Friday, 27 March 2020


– U ovim izuzetno teškim vremenima za domaće rok autore koji su bili prvi na udaru zbog pandemije Covida-19 i kao predstavnici jedine TV rok emisije u regionu, imali smo potrebu da ovom novoustanovljenom nagradom za pesmu godine pružimo svoju podršku, jer bez njihovog rada ne postojimo ni mi. Pesma “Sloboda” benda E-PLAY se pojavila baš u momentu kada je svima postalo jasno šta je pravo značenje te reči. Takođe, spot za ovu pesmu je proglašen i za Hit godine 2020.- Top liste Bunt, po izboru urednika. Ova, da tako kažem dvostruka titula, nije slučajna jer je i album “Sloboda” jedno od najboljih muzičkih izdanja u protekloj deceniji –
izjavila je Branka Glavonjić u svom osvrtu na 2020. godinu i samu dodelu nagrade.

Emisiju u celosti možete da pogledate na OVOM LINKU.

E-play / Photo: Danilo Mataruga
E-play / Photo: Danilo Mataruga

Ispred benda E-play izjavu je dala basistkinja Maja Cvetković, koja nije krila svoje oduševljenje:
– Drago nam je da primetimo da neko prati naš rad i onda još draže kada reši da nam dodeli nagradu za pesmu i hit godine.  Ova nagrada dolazi od jedine rok tv emisije i hvala im na tome. Dosta nagrada smo dobijali u karijeri ali ova je među dražima pošto dolazi u ovako jednom čudnom trenutku u kome nema koncerata.

Članovi benda E-play su bili veoma vredni tokom pandemije, pa su tako snimili i objavili spotove za sve preostale pesme sa petog studijskog albuma “Sloboda” (Long Play, 2018) – “Uzmi mi sve”, lyric video klip “Japan”, kao i već pomenuti spot “Sloboda”.

Takođe su objavili i prvi live spot u karijeri za numeru “Srešćemo se neki drugi put” sa tog albuma, a video obuhvata video snimke sa više od 20 festivala u Srbiji i regionu.

Učestvovali su i na “Eurosonic Noorderslag“ festivalu (ESNS) u Holandiji koji je ove godine održavan u digitalnom formatu, krajem januara.

 

Previous post

Stigao je "The Bitter Truth", prvi album Evanescencea posle 10 godina... mračna stvarnost i pozitivne misli

Next post

Proba novog doba... Đule i Van Gogh snimili mini-spot kao najavu svirke u emisiji" Studio"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *