Home»Muzika»Bukti rat između Soundgardena i udovice Krisa Kornela…  Viki im zaključala web stranicu i društvene mreže, stvar stigla do suda

Bukti rat između Soundgardena i udovice Krisa Kornela…  Viki im zaključala web stranicu i društvene mreže, stvar stigla do suda

4
Shares
Pinterest Google+
Soundgarden/Photo@Soundgarden
Soundgarden/[email protected]

Preostali članovi grupe Soundgarden optužili su Viki Kornel, suprugu preminulog pevača Krisa Kornela da je zaključala web stranice benda i naloge svih postojećih društvenih mreža na kojima se nalazi grupa Soundgarden.

Službeni sudski dokumenti podneseni u Vašingtonu pokazuju da su članovi benda Kim Tehil, Met Kameron i Ben Šeperd, kao i njihova poslovna menadžerkaa Rita Venerusa, optužili Viky Kornel zbog zaključavanja profila grupe Soundgarden na Facebooku, Twitteru, Instagramu, Vimeu, YouTubeu, Snapchatu, Tumblru, Top Spinu i Pinterestu. Viki, udovica pokojnog Krisa Kornela, takođe je optužena za promenu lozinki na službenoj internet stranici grupe Soundgarden.

DA LI ĆE BITI NOVOG ALBUMA SOUNDGARDENA? SNIMCI VOKALA POKOJNOG KRISA KORNELA SU SAČUVANI, BEND JE SPREMAN, ALI…

Preostali članovi grupe Soundgarden sada traže da sudija naredi Viki Kornel da im preda lozinke i da ukloni  poslednju objavu na društvenim mrežama u kojoj stoji: “Soundgarden je privremeno suspendovao svoje službene naloge na društvenim mrežama zbog nerešenih parnica”.

Članovi benda tvrde da ih je Viki zaključala na društvenim mrežama, optužujući je na sudu da ih “drži kao taoce“.

Viki i Kris Kornel/ Photo: Facebook @chriscornell
Viki i Kris Kornel/ Photo: Facebook @chriscornell

Njihova prijava takođe navodi da je Kornel stekla kontrolu nad nalozima od njihovog prethodnog menadžerskog tima – Patriot Management. Optužena je da je račune ostavljala u “zanemarenom stanju” i nije obaveštavala obožavaoce o najnovijim zbivanjima u Soundgardenu. Saslušanje o zahtevu benda zakazano je za 16. april i označava svojevrsno najnovije poglavlje dugogodišnje pravne sage između Viki Kornel i preostalih članova grupe Soundgarden.

VIKI KORNEL OPET TUŽILA PREOSTALE ČLANOVE SOUNDGARDENA: PONUDILI JOJ 278.000 DOLARA KAO KRISOV DEO OD PRODAJE KATALOGA VREDNE – 16 MILIONA

Godine 2019. ona je podnela je tužbu protiv preostalih članova benda i njihovog menadžera zbog prava na nekoliko neobjavljenih pesama Soundgardena, tvrdeći da su pesme mogle da zarade na “stotine hiljada dolara”. Slučaj je konačno rešen početkom ovog meseca jer je sudija presudio da nema dokaza koji sugerišu da preostali članovi benda Soundgarden zakidaju honorar Viki Kornel.

Inače, ona je prošlog meseca na sudu pokrenula zaseban slučaj protiv benda nakon što su pokušali da otkupe njen udeo u bendu njenog pokojnog supruga za cifru koju je nazvala “smešno niskom”.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Read&Roll: Knjige koje se čitaju – glasno… "Ja" Eltona Džona, biografija buntovnog čudaka ili - nije sve kao što izgleda

Next post

Papagaj Tik ima novi hit... Pogledajte kako je pokidao "Whole Lotta Rosie" AC/DC

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *