Home»Kult»Kakva je bila “prava” Ejmi Vajnhaus? Otkriva novi film koji BBC snima povodm 10 godina od smrti kultne pevačice…

Kakva je bila “prava” Ejmi Vajnhaus? Otkriva novi film koji BBC snima povodm 10 godina od smrti kultne pevačice…

4
Shares
Pinterest Google+
Ejmi Vajnhaus/Photo: YouTube printscreen
Ejmi Vajnhaus/Photo: YouTube printscreen

Film pod nazivom “Amy Winehouse: 10 Years On” naručili su BBC Two i BBC Music sa željom da se istraži Ejmi Vajnhus kroz razgovor s ljudima koji su je najbolje poznavali, a opisan je kao “interpretacija njenog života kao žene, njene ljubavi i nasleđa”.

Novi film o Ejmi biće prikazan na BBC Two, obeležavajući 10 godina od njene smrti. Ejmi Vajnhaus  umrla je od trovanja alkoholom 23. juna 2011. godine kada je imala 27 godina, a njen album ‘Back to Black’ naknadno je u Velikoj Britaniji postao najprodavaniji album u 21. veku do danas.

Turneja holograma Ejmi Vajnhaus “na čekanju”

Prema saoptenju za medije, film će “osvetliti delove njenog života za koje se do danas nije čulo”. Film bi trebalo da bude “ispričan” prvenstveno iz perspektive njene majke Dženis, čije se viđenje ‘često razlikuje od narativa koji nam je ranije bio predstavljen’.

– Ne osećam da je svet poznavao pravu Ejmu, onu koju sam odgajala, i radujem se prilici da ponudim razumevanje njenih korijena i dublji uvid u stvarnu Ejmi – rekla je njena majka Dženis. Ostali članovi porodice i prijatelji takođe će se pojaviti u dokumentarnom filmu o njoj.

RASPRODAJA BOLA, ALI TOTALNA… Objavljena pesma u kojoj se čuje glas pokojne pevačice Ejmi Vajnhaus

Dov Fridman, izvršni producent filma rekao je u službenoj izjavi:

– Amy je bila istinska muzička ikona i ne možemo biti ponosniji što smo pomogli onima koji su najbliži Ejmi da povrate njenu priču, 10 godina posle njene  smrti.

Previous post

Izložba "Transmutacija” Nikole Mihajlovića od 1. aprila u Bioskopu Balkan

Next post

Podkast "Belgrade Backstage Pass“ od 2. aprila počinje sa emitovanjem

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *