Home»Film»Živ je Roki, umro nije… Silvester Stalone piše scenario za TV seriju “Rocky”

Živ je Roki, umro nije… Silvester Stalone piše scenario za TV seriju “Rocky”

5
Shares
Pinterest Google+
Rocky/YouTube printscreen
Rocky/YouTube printscreen

U ponedeljak uveče Silvester Stalone objavio je na Instagramu dve stranice rukom ispisanih napomena i objasnio da se radi o okvirnoj priči za televizijsku seriju “Rocky” koja bi obuhvatala period pre prvog filma “Rocky” iz 1976. godine. 74-godišnji glumac priprema tu seriju za neku od streaming platformi.

“Ovo je možda moja najčudnija objava. Ovog jutra započeo sam da pišem okvirnu priču za TV seriju “Rocky” za streaming platformu. Nekoliko sezona po 10 epizoda bile bi idealne kako bi se ušlo u srce likova u njihovim mlađim godinama”, napisao je Stalone dodajući kako objavljuje samo mali deo početka svog  kreativnog procesa.

Hej, Džim, Stalone ovde, nazovi me… Evo kako je nastala kultna pesma “Eye of the Tiger”

Na prvoj stranici okvirna priča počinje rečima “Zamislite vremensku mašinu koja će vas jednostavno transportovati u početke “Rockyja”, filmski svet prepun likova koje ljudi širom sveta obožavaju već  gotovo pet decenija”. Stalone u nastavku objašnjava kako će gledatoci biti preseljeni u šezdesete godine prošlog veka, pa bi serija pokrivala važne događaje iz tog vremena, a to su, između ostalih, Hladni rat, spuštanje na Mesec i rađanje pokreta za ljudska prava.

“Šezdesete su bile dinamične godine. Pored svih tih društvenih seizmičkih aktivnosti mi se posvećujemo jednostavnom životu 17-godišnjeg Roberta ‘Rockya’ Balboe. Kada smo 1976. godine po prvi puta upoznali Rokija, on je bio izgubljena duša. Sada ga vidimo kao mladića koji se, kao svi mladi ljudi, bori da nađe svoje mesto”, opisuje svoje ideje Stalone.

Stalone  je prvi puta glumio Rokija u filmu iz 1976. godine koji je i napisao kao što je napisao i njegovih pet nastavaka.  Franšiza je nastavljena serijalom “Creed” u kojem glavnu ulogu glumi Majkl B. Džordan. Treći film te franšize naći će se u bioskopima sledeće godine.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Elton Džon otkrio da je tokom lockdowna radio s Metallicom i Gorillaz...

Next post

Elemental u poslednjem OGT Live Sessionu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *