Home»Muzika»Elemental u poslednjem OGT Live Sessionu

Elemental u poslednjem OGT Live Sessionu

4
Shares
Pinterest Google+
Elemental/ Photo: Daniel Gjurcek
Elemental/ Photo: Daniel Gjurcek

Jedan od najuspešnijih regionalnih sastava, Elemental, rasplesao nas je u poslednjoj epizodi OGT Live Sessiona snimljenoj u Vintage Industrial baru.

Set-lista poslednjeg sessiona kroz brzinske skokove na albume objavljene u periodu od 2010. do 2020. godine kratko je dala uvid u poslednjih deset godina stvaranja benda, a Elemental je drugu polovinu nastupa posvetio prošlogodišnjem albumu “Ilica”, koji im je doneo čak četiri nominacije za nagradu Porin.

– Martovski session došao je kao melem na ranu – nakon mnogo mjeseci bez mikrofona u ruci, naša sedmorka opet je radila ono što najbolje radi – svirala zajedno! Makar publike nije bilo pred nama, znali smo da će ove snimke doprijeti do mnogo ljudi pa smo to cijelo vrijeme imali na pameti. Nadam se da smo uspjeli prenijeti svoju dobru vibru i na vas. Do skora – poručila je Mirela Priselac Remi.

Elemental/ Photo: youtube.com printscreen
Elemental/ Photo: youtube.com printscreen

Lista izvođenih pesama:
Goli i bosi
Priroda i društvo
Ilica
Hej sanjalice

Live session su snimali Hrvoje Zubović, Hrvoje Baudoin, Daniel Gjurcek i Sabina Rendulić, montažu je odradio Hrvoje Baudoin, a uloga ton majstora/tehnike pripala je Tomislavu Zubaku.

Audio snimanje/tehnika bili su povjereni Leonardu Klaiću i Marku Mrakovčiću, dok mix i master potpisuje Mark Mrakovčić.  Za režiju i produkciju pobrinuli su se Marko Nemec, Leonard Klaić, Mark Mrakovčić i Hrvoje Baudoin.

Elemental je session završio iskričavom i produženom verzijom pesme “Hej sanjalice” koja je nominovana za nagradu Porin u kategorijama “Pjesma godine” i  “Najbolja izvedba grupe s vokalom”. Singl s njihovog aktuelnog albuma “Ilica” posvećen je svim neumornim sanjarima i utopistima, a publiku ostavlja s divnom životnom porukom.

Previous post

Živ je Roki, umro nije... Silvester Stalone piše scenario za TV seriju “Rocky”

Next post

Headlinerke urbane kulture - Marija M. Karan: Rešenje postoji - odupreti se apatiji i stvarati, stvarati, stvarati… i ne odustajati od svojih merila vrednosti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *