Home»Muzika»Sarajevski bend Inercija objavio prvi video singl… Poslušajte “Ego”

Sarajevski bend Inercija objavio prvi video singl… Poslušajte “Ego”

4
Shares
Pinterest Google+
Inercija: Photo: youtube.com printscreen
Inercija: Photo: youtube.com printscreen

Sarajevski bend Inercija je objavio svoj prvi video singl pod nazivom “Ego”.

Video su režirali Emin Ligata i Arman Vejsilagić. Pesmu su napisali Arman Vejsilagić i Ajas Prnjavorac, u radu na aranžmanu učestvovao je ceo bend, a za produkciju je bio zadužen Simón Rojas Hoces.

– Ego je nastao sredinom prošle godine tokom improvizacije na probi. Naš ritam gitarista Ajas Prnjavorac je prvobitno napisao tekst mnogo prije nastanka muzičkog aranžmana. Poslije Ajasovog prijedloga da spojimo njegov tekst i ovu instrumentalu, cijeli bend se jednoglasno složio da bismo je trebali što prije snimiti. Odlučili smo da ćemo Simóna Rojas Hocesa izabrati kao našeg producenta i poslije dvije sedmice rada napokon je bila gotova. Simón je bio od velike pomoći nama i stvarno se pokazao kao odličan producent, direktor i audio-inžinjer. Nažalost, “Ego” je dugo stajao na virtualnoj polici prikupljajući prašinu sve do prošle sedmice kada smo konačno odlučili da snimimo spot i objavimo pjesmu. Spot smo snimili bez neke profesionalne opreme, uz pomoć prijatelja benda, Emina Ligate, koji je pomogao i oko montaže  – izjavili su članovi benda Inercija.

Ekipa u sastavu: Arman Vejsilagić (vokal, gitara), Ajas Prnjavorac (prateći vokal, iitam gitara), Feđa Hajduk (prateći vokal, bas gitara) i Harun Lika (bubnjevi) ima u planu da odjavi još nekoliko singlova kao i EP izdanje krajem godine.

Izvor: muzickazona.ba

Previous post

Izložba "Tragovi jednog vremena – Filmski plakat 1945-1970.” u galeriji Kulturnog centra Beograda

Next post

Irena Blagojević: Muzičar ne postoji bez publike

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *