Home»Muzika»Homeland»Irena Blagojević: Muzičar ne postoji bez publike

Irena Blagojević: Muzičar ne postoji bez publike

4
Shares
Pinterest Google+
Irena Blagojević/ Photo: Vladimir Petrović (promo, Long Play)
Irena Blagojević/ Photo: Vladimir Petrović (promo, Long Play)

Kantautorka Irena Blagojević iskoristila je vreme pandemije i objavila novi, treći studijski album “Pero”, a specijalno za Tanjug priznaje da muzičar zapravo i ne postoji bez interakcije sa publikom.

Sa albuma “Pero” (Long Play) do sada su objavljena dva video singl – obrada “Jutros mi je ruža procvetala” i autorska pesma “Bolujem ja”.

Irena Blagojević je pevačica, kompozitor i pedagog, rođena je u Valjevu, diplomirala flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu i do 2000. ozbiljno gradila karijeru flautistkinje.

Irena Blagojević/ Photo: Vladimir Petrović (promo, Long Play)
Irena Blagojević/ Photo: Vladimir Petrović (promo, Long Play)

– Mislim da su muzičari najgore prošli u doba pandemije, jer nemamo priliku da stanemo pred publiku. Bez interakcije sa publikom, muzičari ne postoje. Zaista je jako teško, kao u mojoj novoj pesmi gde pevam ”Bolujem ja, boluješ ti” sa najnovijeg albuma. Stvarno se tako osećam – kaže Irena.

Kako navodi, svega nekoliko puta je bila u prilici da izađe pred publiku u proteklih godinu dana.

– Bila sam veoma tužna na tih nekoliko koncerata. Ti nastupi su izazvali burne emocije u meni. Moj život su koncerti i teško mogu da se odreknem momenta kada izlazim pred publiku, jer sam navikla na koncerte sa čime živim ceo život – kaže Irena i dodaje da je jedino pozitivno što je pandemija donela muzičarima snimanje novih albuma, singlova, spotova, za šta možda ne bi imali vremena da je “normalno stanje” kada imaju puno nastupa.

– Ovo vreme se svakako može iskoristiti na kreativan način. Opet, sa druge strane, kada se snimi novi materijal, postavlja se pitanje – kome i kako predstaviti svoju muziku u doba pandemije? Verujem da ljudima ipak nedostaje muzika i zato vredno radim i na četvrtom albumu. Živim u nadi da ćemo se vratiti u neku normalu, ali mi se čini da ta normala neće biti ista kao pre – izjavila je kantautorka.

Izvor: Tanjug

Previous post

Sarajevski bend Inercija objavio prvi video singl... Poslušajte "Ego"

Next post

Beograđani i Beograđanke... Spremite se za KCB Urban Hike 2

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *