Daliborovo Granje ima lepe vesti za fanove… U prodaji je album “Hainin“ na CD-u, a uskoro i na vinilu u limitiranom tiražu

0
263
Daliborovo Granje/ Photo: Ela Horvat
Daliborovo Granje/ Photo: Ela Horvat

Međimurski četvoročlani psihodelični post rock bend Daliborovo Granje objavio je album “Hainin” na CD-u u ograničenom broju i najavljuje skori izlazak limitiranog vinilnog tiraža.

Bend kroz isključivo instrumentalnu formu korištenje osnovnih rock instrumenata diže na nov nivo, dajući svojoj muzici snažan lični pečat inspirisan etno zvukom ovih prostora, što se jasno oseća na drugom studijskom albumu “Hainin”.

Ispreplitanje orijentalnog melosa, ritma i motiva arhaične književnosti s prostora bivše države bend stavlja uz bok progresivnijim predstavnicima srodnog muzičkog izraza.

Objavljen krajem prošle godine za izdavačku kuću Dostava Zvuka “Hainin” je zainteresovao švedski YouTube kanal “Underrated Albums” na kojem je u kratkom roku s trenutnih četvrt miliona pogleda postao drugi najslušaniji album u poslednjih deset godina otkako kanal promoviše “skrivena” EP i LP izdanja svetske muzičke scene.

Daliborovo Granje/ Photo: Ela Horvat
Daliborovo Granje/ Photo: Ela Horvat

– Kao fanovi dobrog vina, pustili smo da nam pjesme na neki način dozrijevaju, kao vino, nekoliko godina prije nego ih izbacimo i to se očito isplatilo. Interes je velik pa smo se zasad odlučili na limitiranu količinu CD-a, a kroz neko kraće vrijeme naša će se glazba po prvi puta naći na vinilu, čemu se posebno veselimo. Na svojoj Facebook stranici ćemo ovih dana objaviti više informacija o prodaji i narudžbi izdanja – kaže ekipa benda Daliborovo Granje.

Materijali za drugi studijski album nastali su u periodu od tri godine, snimljeni su 2019. godine, a usavršeni kroz producentsku direktivu Leonarda Klaića i objavljeni za Dostava Zvuka godinu dana kasnije. Daliborovo Granje čine Alan Horvat na gitari, Filip Toplek na gitari, David Lesjak na basu i Andrija Munđar na bubnjevima.

Album “Hainin”, lista pesama:
Mehana
Ak-maknadi
Hainin
Izgubljena
Žal
Sjenka u Mehani
Na putu za Stakleni Grad
Kača
Haloperidol

Album “Hainin” dostupan je na Bandcampu i YouTube kanalu izvođača i na svim streaming servisima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime