Home»Muzika»Biiy Gibons novim singlom najavio solo album “Hardware”… Ovo je – “West Coast Junkie”

Biiy Gibons novim singlom najavio solo album “Hardware”… Ovo je – “West Coast Junkie”

4
Shares
Pinterest Google+
Bili Gibons/Photo: facebook@BillyFGibbonsOfficial
Bili Gibons/Photo: [email protected]

“Hardware”, treći samostalni album frontmena grupe ZZ Top, Bilija Gibonsa, spreman je za objavu putem diskografske kuće Concord Records, 4. aprila ove godine. Album najavljuje singl “West Coast Junkie”.

Album je snimljen u studiju Escape u Kaliforniji, blizu Palm Springsa, a producirali su ga Gibons i Met Sorum i Majk Fiorentino.

Žena je ušla u zalagaonicu s idejom da proda odelo Bilija Gibonsa… Rik je bio u dilemi, a onda je pozvao – Bilija Gibonsa

Video za najavnu pesmu snimljen je u blizini Joshua Treea, na samo nekoliko koraka od studija.

Met Sorum, veteran bendova Guns ‘N’ Roses, Velvet Revolver i Cult, učestvuje na albumu kao bubnjar, a u osnovnom bendu pridružio im se i gitarista Ostin Henks.

Hardware, cover
Hardware, cover

Za razliku od Gibonsovog debitantskog solo albuma, gotovo sav materijal na predstojećem albumu je originalan i orjentisan na rock s jedanaest od dvanaest pesama koje su napisali Gibons, Sorum, Fiorentino i Šloser. Jedini izuteak je “Hey Baby, Que Paso”, koju su izvorno snimili Texas Tornados.

Naslov albuma je priznanje legendarnom inženjeru zvuka, pokojnom Džou Hardiju, koji je radio s Gibonsom i ZZ Top još od sredine 1980-ih. Gibons kaže:

– Pustinjske postavke, prepune promenjivog peska, kaktusa i čegrtuša čine onu pozadinu koja daje element intrige koji se odražava u zvukovima stvorenim tamo.

Kakva moćna ekipa… Mik Flitvud objavio live verziju pesme “Rattlesnake Shake”, a uz njega… Stiven Tajler i Bili Gibons

Elementi tradicionalnog hard rocka, neo-metala, country rocka, novog talasa, bluesa, pa čak i muzike za surfovanje čine “Hardver” teškim za stavljanje u određenu muzičku fioku, stoji u saopštenju za medije, a Bili rezimira ekumensku konstrukciju albuma:

– Nekoliko nedelja smo se skrivali u pustinji po letnoj vrućini i to je samo po sebi bilo prilično intenzivno. Da bismo ispustili paru, samo ga “pustimo da se ljulja” i to je ono što je “Hardver” zapravo. Uglavnom je to besni roker na delu, ali uvek imajući u vidu implicitnu tajnu pustinje.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

"Pogledaj"... Sarajevski bend Činčila ima novi spot

Next post

Prinsov pepeo biće izložen za petu godišnjicu njegove smrti... Ulaznice rasprodate, postoji i lista čekanja

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *