Home»Muzika»Povratak metal divova… Mastodon sprema novi album za jesen

Povratak metal divova… Mastodon sprema novi album za jesen

4
Shares
Pinterest Google+
Mastodon/ Photo: Facebook @Mastodon
Mastodon/ Photo: Facebook @Mastodon

Mastodon trenutno radi na svom dugo iščekivanom osmom studijskom albumu. Prema gitaristi Bilu Keliheru, izlazak LP-a je predviđen za jesen 2021.

Krajem prošle godine metal bend je dao da se nasluti da se kuva nešto novo u studiju s Toolovim producentom Dejvidom Botrilom.

U novom intervjuu, Keliher je za podcast Talking Metal rekao da su Mastodon i Botril “na pola puta miksovanja”, nazvavši album “najpotpunijim i najzvučnijim” dosad. Botril trenutno miksuje “na daljinu” i prosleđuje materijal Mastodonu za povratnu informaciju putem Dropboxa.

 

– Dejvid će miksovati pesmu svakih nekoliko dana i poslati je nama u Dropbox – rekao je Keliher. – I svi to preslušavamo. Novi materijal slušam u autu, slušam u svom studiju, slušam ga na svim vrstama različitih zvučnika kako bih se uverio da se čuju i najmanji detalji koje želim da čujem. Dejvida navodimo uputstvima i beleškama u stilu: “Hej, doboš traži malo više visokih tonova u ovom delu” ili “Želim više da čujem bubnjeve na ovom mestu”, “Smanji vokale na refrenu”…

Botril je profesionalac koji je dosad radio na Toolovim albumima “Ænima” i “Lateralus”, kao i na albumima King Crimsona, Dream Theatrea, The Smashing Pumpkinsa i mnogih drugih.

U drugom delu intervjua, Keliher je otkrio kako se nada da će album biti objavljen do leta, ali da je verovatnije da će izaći rano u jesen. Ovo će biti prvi studijski album posle “Emperor of Sand” iz 2017.

Hajp za Mastodonov album postupno se gradi zahvaljujući nekoliko izvrsnih novih singlova objavljenih tokom 2020. godine – “Rufus Lives” iz soundtracka za “Bill & Ted Face the Music” i “Fallen Torches” s kompilacijskog albuma “Medium Rarities” iz 2020.

HL/Izvor: muzika.hr

Previous post

Tidal stiže u Srbiju... Ogromna kolekcija muzike, spotova, snimaka koncerata - bez reklama

Next post

Fanovi filma "Liga pravde" prete smrću filmskim kritičarima koji nisu oduševljeni verzijom Zaka Snajdera

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *