Tek ćete da čujete za ove klince… Mladi alternativni bend Xena predstavio prvi video singl

0
150
Oglasi
Xena/ Photo: Promo
Xena/ Photo: Ivona Batalović

Jagodinski alternativni rok bend Xena objavio je svoj debi video singl pod nazivom “Delirijum”.

Njihovu energiju prepoznao je selektorski tim “Femixete9” (Ana-Marija Cupin i Milena Milutinović-Repetitor, Ana Janković – Stray Dogg i Katarina Mitić -Femix, pa se pesma našla na ovoj kompilaciji.

Sastav koji čine dve devojke i dva momka pokreću mladu rok scenu svojim svirkama od 2018. godine. Ekipu bend čine Ana Konstantinović (vokal), Vida Jovanović (bubnjevi), Petar Popović (gitara) i Aleksa Lukić (gitara).

Naziv benda je referenca na kultni crtani film “Code Lyoko”, sa čijim se likovima često poistovećuju . Pesma “Delirijum” , nastala početkom marta 2021. godine, donosi psihodelične i mračne tonove alternativnog roka.

Xena/ Photo: Promo
Xena/ Photo: Ivona Batalović

– Zajedno sviramo od 2018. godine, bend je nastao kao projekat gitarskog odseka, klasa Marije Petrović (Ana, Peca i Aleksa) u želji za pokretanjem rok scene grada. U periodu 2018. do 2020. pravili smo svirke u jagodinskoj gimnaziji, na Pedagoškom fakultetu, a svirali smo i kao prateći program na Animator Festu. Bili smo i deo UNICEF-ovog projekta pod čijom smo podrškom otvorili školicu umetnosti “Mapetovci i klinci”. Pesma “Delirijum” je naša prva autorska pesma, objavljena je na kompilaciji “Femixeta9” i  izvodili smo je na Femix Festu – kaže Ana Konstatinović.

Kako saznajemo od članova benda, u planu im je rad na novom singlu, koji treba da bude objavljen sledećeg meseca.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime