Home»Muzika»Homeland»Tek ćete da čujete za ove klince… Mladi alternativni bend Xena predstavio prvi video singl

Tek ćete da čujete za ove klince… Mladi alternativni bend Xena predstavio prvi video singl

4
Shares
Pinterest Google+
Xena/ Photo: Promo
Xena/ Photo: Ivona Batalović

Jagodinski alternativni rok bend Xena objavio je svoj debi video singl pod nazivom “Delirijum”.

Njihovu energiju prepoznao je selektorski tim “Femixete9” (Ana-Marija Cupin i Milena Milutinović-Repetitor, Ana Janković – Stray Dogg i Katarina Mitić -Femix, pa se pesma našla na ovoj kompilaciji.

Sastav koji čine dve devojke i dva momka pokreću mladu rok scenu svojim svirkama od 2018. godine. Ekipu bend čine Ana Konstantinović (vokal), Vida Jovanović (bubnjevi), Petar Popović (gitara) i Aleksa Lukić (gitara).

Naziv benda je referenca na kultni crtani film “Code Lyoko”, sa čijim se likovima često poistovećuju . Pesma “Delirijum” , nastala početkom marta 2021. godine, donosi psihodelične i mračne tonove alternativnog roka.

Xena/ Photo: Promo
Xena/ Photo: Ivona Batalović

– Zajedno sviramo od 2018. godine, bend je nastao kao projekat gitarskog odseka, klasa Marije Petrović (Ana, Peca i Aleksa) u želji za pokretanjem rok scene grada. U periodu 2018. do 2020. pravili smo svirke u jagodinskoj gimnaziji, na Pedagoškom fakultetu, a svirali smo i kao prateći program na Animator Festu. Bili smo i deo UNICEF-ovog projekta pod čijom smo podrškom otvorili školicu umetnosti “Mapetovci i klinci”. Pesma “Delirijum” je naša prva autorska pesma, objavljena je na kompilaciji “Femixeta9” i  izvodili smo je na Femix Festu – kaže Ana Konstatinović.

Kako saznajemo od članova benda, u planu im je rad na novom singlu, koji treba da bude objavljen sledećeg meseca.

Previous post

Yungblud objavio obradu klasika Dejvida Bouvija... ovakvu verziju "Life on Mars" još niste čuli

Next post

Ljiljana Stjepanović, Tanja Bošković, Rade Marković... nasmejaće vas do suza u komediji "Veliki talas" na sceni KC Čukarica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *