Home»Muzika»Barcelona Gipsy balKan Orchestra objavio spot za pesmu “Jana i Alexandris”

Barcelona Gipsy balKan Orchestra objavio spot za pesmu “Jana i Alexandris”

4
Shares
Pinterest Google+
Barcelona Gipsy balKan Orchestra/ Photo: Promo
Barcelona Gipsy balKan Orchestra/ Photo: Promo

Međunarodni ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra predstavio je novi video sa poslednjeg albuma “Nova Era”. Novi spot urađen je za pesmu “Jana i Alexandris” koja je ujedno miks dve kompozicije: severno-makedonske “Jana Turčin” i “To Margoudi ki o Alexandris” iz grčke oblasti Trakije.

Za režiju spota bio je zadužen Ulysse Paya koji je uspeo da na veliko platno prenese duh muzike pripovedajući o ljubavi – večnoj temi univerzalnog karaktera.

– Ovog puta smo želeli da probamo nešto potpuno drugačije. Tražili smo našem prijatelju i režiseru iz Marselje, Ulysse Payau da izabere pesmu sa albuma i napravi video sa punom umetničkom slobodom. Njegovo delo nas je iznenadilo kao nikada ranije. Kako može da se primeti od samog početka, ovo je nešto potpuno drugačije od svega što smo do sada uradili. Ulysse je svojom umetnošću uspeo da unese duh modernog i urbanog jezika u muziku usko povezanu sa nekim davnim vremenima. Nadamo se da ćete uživati u ovom kratkometražnom filmu inspirisanom našom muzikom isto onako kako uživamo i mi – izjavio je kontrabasista Gipsy balKan Orchestra, Ivan Kovačević.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra/ Photo: Promo
Barcelona Gipsy balKan Orchestra/ Photo: Promo

Uprkos okolnostima, bend je krajem oktobra 2020. godine održao uspešnu turneju u Srbiji, a na pitanje o trenutnoj situaciji u Španij Ivan odgovara:
– Trenutna situacija u Španiji na globalnom kulturnom nivou je zamrznuta, zaustavljena u vremenu. Privatna inicajativa u saradnji sa umetnicima kroz sve moguće kanale traži način da dodje do publike željne svega onoga što nas čini ljudima. U tom duhu i shodno mogućnostima, BGKO publici širom sveta poklanja novi spot, a gradu koji smatra domom veliki koncert je održan 14. marta u najlepšoj koncertnoj sali Barselone, Palau de la musica. Na rasprodatom spektaklu, skoro 1000 posetilaca  je imalo priliku da makar na jedno veče na muzičkom putovanju kroz zemlje balkana, zaboravi probleme situacije koja nas je zatekla.

Ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra pobuđuje veliko interesovanje širom Evrope, a novim spotom, na veliko oduševljenje svoje publike, pokazuje da su spremni i na novine i eksperimente.

Previous post

Ljiljana Stjepanović, Tanja Bošković, Rade Marković... nasmejaće vas do suza u komediji "Veliki talas" na sceni KC Čukarica

Next post

Totalno liči na njega... Lemi je najbližim prijateljima ostavio originalnu uspomenu - metke napunjene njegovim pepelom

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.