Home»Muzika»Bend Katarza počeo snimanje novog materijala

Bend Katarza počeo snimanje novog materijala

5
Shares
Pinterest Google+
Katarza u MC Pavarotti/ Photo: Promo
Katarza u MC Pavarotti/ Photo: Promo

Članovi benda Katarza, pobednici Banjalučke gitarijade 2020, početkom marta ušli su u Recording Studio MC Pavarotti u Mostaru i počeli radi na novom materijalu, za koji frontmen benda Ernest Bučinski kaže da će biti pravo osveženje ovdašnje muzičke scene.

U početku je bilo planirano da snime jednu pesmu, ali su zaneseni radnom atmosferom i stvaralačkom energijom odlučili da se ozbiljnije prihvate instrumenata i izbace maxi singl sa četiri numere, a posle toga, ako se steknu uslovi, i ostatak albuma na kome će se naći desetak pesama.

Katarza je krajem 2020. godine osvojila prvo mesto na Banjalučkoj Gitarijadi i tako osvojila nagradu – snimanje jedne pesme u Recording Studio MC Pavarotti.

Čestitamo pobednicima… Banjalučka Gitarijada

Posted by Headliner.rs on Monday, 4 January 2021


– Na Gitarijadi smo odsvirali tri pjesme i uspjeli da odnesemo pobjedu. Pjesma “Kako da ti vjerujem” bila je naš favorit od samoga početka, te smo nakon pobjede odlučili da nju snimimo, ali kada smo došli u Mostar i vidjeli o kakvom se kvalitetnom studiju radi dogovorili smo se da nastavimo snimati i uradimo još tri pjesme, a do kraja godine ćemo sigurno uraditi i cijeli album –
izjavio je frontmen benda, Ernest Bučinski.

On je dodao da je prošle godine, kada je krenulo vreme korone i pandemije, zbog  zatvaranja, izolacija i zabrana većina muzičara izgubila volju za radom i da ni njegov bend nije bio izuzetak, jer “nema čovjeka na planeti koji u ovo vrijeme puno izazova nije osjetio neku vrstu nelagode”.

Katarza u MC Pavarotti/ Photo: Promo
Katarza u MC Pavarotti/ Photo: Promo

Ipak, njegove kolege i on su se uspeli da se odupru letargiji, pogotovo posle osvajanja prvog mesta na Banjalučkoj Gitarijadi 2020.

– Od marta prošle godine pa evo sve do danas mi se nalazimo u pat poziciji. Prošlo je godinu dana od kako se nalazimo u ovoj izvrnutoj stvarnosti. Nema nastupa, samo poneki odsviran akustičarski koncert pred malim brojem ljudi, scena kako kod nas tako i u regionu i u cijelom svijetu je totalno otišla u aut i jedino što autori i muzičari mogu da urade jeste da se uhvate instrumenata, zatvore u četiri zida i rade nove pjesme. Možda će ova nenormalna situacija razrijediti scenu i očistiti žito od kukolja. Bez žive svirke i publike nema ni muzike, ni scene, pogotovo nema rokenrola i sve mi nekako govori da će poslije ovog ludila ipak pobjediti zdrav racio i senzibilnija estetika. Nakon svega, kada krenu festivali i koncerti, vidjećemo gdje je ko i šta se traži. Publika će biti arbitar, a mislim da su se ljudi zaželjeli dobre svirke i kvalitetnih pjesama. Muzika koju trenutno radim s momcima iz Katarze inspiriše me i čini da se malo uzdignem s tla i poletim. Muzikom se zbog toga i bavim i ona je energija koja mi daje volju za životom. Zato se i nadam da će nakon ovoga crnila ipak izbiti sjaj – rekao je Bučinski.

Previous post

Dobra vest... Novi termini filmskog i pozorišnog programa Beogradskog irskog festivala

Next post

Milan Đurđević: Muzičari spremaju platformu s kojom ćemo pred državu - da kažemo ko smo, šta smo, šta želimo i kako da zajedno prođemo kroz ovu pošast

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *