Home»Muzika»“Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem”… Poručuje debi albumom bend Šiza

“Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem”… Poručuje debi albumom bend Šiza

4
Shares
Pinterest Google+
Šiza/ Photo: Dinko Šimac (promo, Dostava Zvuka)
Šiza/ Photo: Dinko Šimac (promo, Dostava Zvuka)

Tek objavljeni debi album energičnog dvojca Šiza – “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” (Dostava Zvuka) donosi žestoku dozu rocka kroz minimalistički pristup bubnja, basa i vokala dovodeći u pitanje smisao života i moralni kompas pojedinca.

Negde na ivici između glasnog garažnog rocka i sirovog post-punka smestila se “Pristojnost”. Kroz razigranu ritam sekciju i masne i žestoke bas riffove dvojac Bruno Antolić – Marko Kuhar u deset temperamentnih numera upakovao je svoje nepokolebljive stavove navodeći slušaoce na preispitivanje moralnosti i uspinjanja u “lancu ishrane” života.

cover/ Photo: Promo
cover/ Photo: Promo

Najavni singlovi “Prsa će kosti čuvati”, “Hvala, zavijam ipak sam” i “Skromnost nikad nije bila fer” samo su delimično dali uvid u vatrenu pesmaricu Antolićevih misli koju u prati muzička kulisa.

– U ovom desetomjesečnom sprintu smo se dobro oznojili  i  jako smo ponosni na rezultat. Hvala Dostavi Zvuka koja nas je prepoznala još na našoj prvoj probi i odlučila nas udomiti. Zbog vas znamo da smo spremni i za maraton! Jedva čekamo live svirke, gužvanac u prvim redovima i da vas sve dobro rasplešemo! – kažu momci iz Šize.

Za snimanje u studiju Dostava Zvuka bili su zaduženi Leonard Klaić i Mark Mrakovčić, koji potpisuju i produkciju i miks (Klaić) kao i master (Mrakovčić) albuma.

Album je dostupan na Bandcampu izvođača, YouTube kanalu i na svim streaming servisima. Omot albuma potpisuje Marko Kuhar.

Bend Šiza publici se predstavio na jesen prošle godine singlom “Prsa će kosti čuvati”. Singlom “Hvala, zavijam ipak sam” otkrili su nam da rade na novim pesmama, a pesma “Skromnost nikad nije bila fer” potvrdila je da je novi album “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” nastao posle samo deset meseci produktivnog rada na novim materijalima.

Bend čine Bruno Antolić i Marko Kuhar, poznati po višegodišnjem radu na nezavisnoj alternativnoj sceni u bendovima Overflow, OSA, Rens Argoa, Suho Grlo Nos i Letarg.

Šiza/ Photo: Dinko Šimac (promo, Dostava Zvuka)
Šiza/ Photo: Dinko Šimac (promo, Dostava Zvuka)

Album “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem”, lista pesama:
Skromnost nikad nije bila fer
Zamka snova je da spavaš
Hvala, zavijam ipak sam
Suze sina oca razmetnog
Prsa će kosti čuvati
Bore
Generaci(ja)
Mesi(ja)
To više nije moj kod
Oprostite, oprostite, oprostite

 

 

Previous post

Kad mračna vremena prođu... Kako ćemo slušati muziku posle pandemije? Jedno je sigurno - ništa više neće biti isto

Next post

Kansas za maj najavio live album "Point Of Know Return Live & Beyond"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.