Home»Muzika»Stiglo “Proleće”, a sa njim i debi album zagrebačkog benda Heidi šeće psa

Stiglo “Proleće”, a sa njim i debi album zagrebačkog benda Heidi šeće psa

6
Shares
Pinterest Google+
Heidi šeće psa/ Photo: Doringo Photography
Heidi šeće psa/ Photo: Doringo Photography

Zagrebački sastav Heidi šeće psa objavio je istoimeni debi album u izdanju diskografske kuće Menart.

Dobro poznati singlovi –  “Još sam tu”, “Reći ćeš mi sutra”, “Vuk”, “Njegova mačka”, “Uzalud”, “Avantura”, “Uzbudljivo i sjajno”, “Grad”, “Probudi me” i “Božić kao nekada”, kojima bend poslednjih pet godina osvaja publiku, našli su se na njihovom prvencu kao i tri sasvim nove pesme, među kojima je i “Proljeće” kojom promovišu album.

– Dugo smo i predano radili na albumu “Heidi šeće psa”, svi se veselimo što je konačno objavljen. Snimali smo ga s tri izvrsna glazbena producenta, gostovali su nam odlični glazbenici i imamo materijal na koji zaista možemo biti ponosni.  Žao nam je što zbog trenutne epidemije ne možemo napraviti koncertnu promociju u klubu s publikom i dragim prijateljima te suradnicima, ali mi smo oduvijek bili optimisti pa se tako i sada nadamo da će situacija ići na bolje i da ćemo uskoro moći, barem u nekoj mini varijanti, akustičnom svirkom na otvorenom obilježiti izlazak albuma. U duhu tog optimizma snimili smo brzu i vedru pjesmu “Proljeće“ kao najavu ljepših dana u kojima ćemo uživati u šarenim bojama i mirisu proljeća – kažu pevačica Smiljana Štrbac Heidi i gitarista i autor pesama Hrvoje Borošić koji su 2016. godine osnovali bend s idejom da stvaraju muziku koja je istovremeno plesna i setna, energična i romantična, ali svakako autentična.

Heidi šeće psa/ Photo: Doringo Photography
Heidi šeće psa/ Photo: Doringo Photography

U prvoj postavi benda pridružili su im se iskusni klupski muzičari pa su se na domaću scenu otisnuli singlom “Još sam tu“ u produkciji Žana Jakopača.

Nadahnut uspehom prve pesme, bend je neumorno stvarao muziku prepoznatljivog Hrvojevog autorskog potpisa, koju su neki kritičari okarakterisali kao “feelgood pop“ ili “power pop“, što je rezultiralo sa još osam odlično prihvaćenih singlova u saradnji sa producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem.

Specifičnom zvuku benda doprineo je i Luka Tralić Shot koji je producirao četiri pesme s albuma, među njima i božićni singl “Božić kao nekada“ koji je pozitivno iznenadio sve poklonike grupe Heidi šeće psa.

Tokom vremena postava benda se malo izmenila pa su, uz Heidi i Hrvoja, u njemu već duže vreme gitarista Ronald Fak, basista Toma Vlčev i prateći vokal Iva Kovačević.

Spot za najnoviji singl “Proljeće” režirali su Doringo, čiji je kreativni potpis prisutan u većini dosadašnjih spotova benda i Hrvoje Borošić, čija je jasna vizija bendovskog zvuka, ali i vizualnog identiteta realizovana u svih 11 do sada objavljenih singlova s albuma.

Album “Heidi šeće psa” možete da preslušate i na svim digitalnim servisima.

Previous post

Šeron Stoun objavljuje novu knjigu... a u njoj je opisala sve grozote sa snimanja "Niskih strasti"

Next post

67. Martovski festival: Međunarodna selekcija kratkog igranog filma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *