Home»Muzika»Skejter koji je oživeo slavu Fleetwod Maca, prodaje svoj viralni video na aukciji… za pola miliona dolara

Skejter koji je oživeo slavu Fleetwod Maca, prodaje svoj viralni video na aukciji… za pola miliona dolara

4
Shares
Pinterest Google+
Nejtan "Doggface” Apodaka/Photo: printscreen
Nejtan “Doggface” Apodaka/Photo: printscreen

Skejter Nejtan “Doggface” Apodaka na aukciji prodaje svoj viralni video kojim je ponovo proslavio Fleetwood Mac: početna cena je 500 000 dolara.

Prošle godine zvezda TikToka proslavila se viralnim feel good videom, koji je snimljen na hit “Dreams” Fleetwood Maca iz 1977. godine dok vozi skejt putem i pijucka sok od brusnice. Da podsetimo: otkad je Apodaka prvi put objavio video u septembru prošle godine, prikupio je desetine miliona pregleda na platformi, a stream albuma “Rumours” Fleetwood Maca doživeo je ogroman porast: nedelju dana nakon objave zabeležen je porast u slušanosti od čak 88,7 posto. Oni koji se odluče da se nademću na aukciji imaju priliku da dobiju originalni TikTok kao NFT – ili nezamenjivi token – koji dokazuje vlasništvo i autentičnost beleženjem prodaje putem tehnologije koja ne može da se duplicira.

Kakva moćna ekipa… Mik Flitvud objavio live verziju pesme “Rattlesnake Shake”, a uz njega… Stiven Tajler i Bili Gibons

Strani mediji izveštavaju da će skejter poznatiji po korisničkom imenu @doggface208 ovaj video zapis staviti na aukciju na Rarible danas, s ponudama koje počinju od 500.000 dolara. Ipak, NFT video neće sadržati audio pesme “Dreams”, a logotip soka Ocean Spray biće zamagljen zbog zaštićenih prava.

Novac koji zaradi na aukciji ide u dobru svrhu. Nejtan svojim roditeljima namerava da kupi kuću i pomogne da se finansira novi kulturni centar u njegovom rodnom gradu Ajdaho Falsu u državi Ajdaho.

HL/Izvor: muzika.hr

Previous post

Ringo Star otkrio šta misli o filmu "The Beatles: Get Back" Pitera Džeksona

Next post

Šeron Stoun objavljuje novu knjigu... a u njoj je opisala sve grozote sa snimanja "Niskih strasti"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *