Muzika za imunitet #20… U nedelju Podcast & More posvećen Česteru Beningtonu

0
214
Oglasi
Photo: Promo (Muzika za imunitet)
Photo: Promo (Muzika za imunitet)

Još jedan mali jubilej Muzike za imunitet najviše će obradovati fanove Linkin Parka jer će 20. izdanje biti realizovano u čast rođendana Čestera Beningtona.

Ekipa Muzike za Imunitet još uvek širi koncept i razvija ideje, pa vas i ovaj put očekuje Podcast & More live stream ali sada “& More” dolazi do izražaja jer će sastavni deo programa biti i svirka.

Naravno, priča o Česteru ne bi bila kompletna ako se ne bi dotakli teme mentalnog zdravlja i muzike, kako kroz prizmu slušalaca tako i kroz prizmu izvođača. I ovaj put očekuju vas zanimljivi gosti i sagovornici koji će govoriti o svim ovim temama.

Podcast & More posvećen Česteru Beningtonu održaće se u nedelju, 21. marta sa početkom u 20:00 časova na Facebook i You Tube stranici Muzike za imunitet.

Majk i Čester/Photo: YouTube printscreen
Majk i Čester/Photo: YouTube printscreen

Čester Benington (Chester Charles Bennington) rođen je u Feniksu (Arizona) 20. marta 1976. godine. Imao je dosta teško i siromašno detinjstvo. Roditelji su mu se rastali 1987. godine, ostavivši ga sa dve polusestre i polubratom.

Bennington je bio najmlađi od četvoro dece i ostao je s ocem, koji je bio policajac i detektiv. Stariji polubrat imao je uticaja na Česterov odabir muzike. Pored njega, mladi Čez počeo je da sluša Loverboy, Foreigner i Rush, The Doors…

U mladosti je radio kao konobar i šanker i pevao u bendu Grey Daze od 1993. godine do 1998. godine. Mislio je da nije dovoljno plaćen za svoje pisanje pesama i imao je međusobnih sukoba sa ostalim članovima sastava, što ga je navelo da ih napusti.

Linkin Park (tada Xero) tražio je 1998. godine pevača. Na audiciji je bilo nekoliko prijavljenih koji su otišli čim je Čester počeo da peva.

Naravno, primljen je u Xero koji je tada promenio ime u Hybrid Theory i snimili su EP “Hybrid Theory”. Poslali su svoje snimke u nekoliko izdavačkih kuća i odlučili da će svirati za Warner Bros Records. Zbog Copyrighta Britanske grupe Hybrid, morali su da promene ime.

Čester je preporučio Linkin Park, jer je svaki dan posle snimanja prolazio kroz Lincoln Park u Santa Monici.

Čester Benington / Photo: Facebook @linkinpark
Čester Benington / Photo: Facebook @linkinpark

Sa Linkin Parkom imao je značajnu karijeru bogatu, snimljenih 7 studijskih albuma, mnoštvo nagrada i veliki broj koncerata. Osim sa njima, nastupao je sa veoma značajnim imenima svetske muzičke scene : Sleš, Pol Makartni, Mötley Crüe, Santana…

Bendu Dead by Sunrise priključio se 2005. godine i sa njima snimio album “Out of Ashes. U februaru 2013. angažovan je od strane sastava Stone Temple Pilots sa kojima je snimio pesmu “Out of time“ i održao par koncerata, međutim morao je da napusti bend 2015. zbog obaveza prema matičnom bendu.

Oprobao se i u glumačkim vodama. Glumio je u filmovima “Crank”, “Crank High Voltage”, “Saw 7”, “Artifact”…

Ostala je zapamćena njegova obrada čuvenog Adelinog hita “Rolling in the deep“ i “Whole lotta love“ legendarnog sastava Led Zeppelin. Osim neverovatnog glasa, bio je poznat i po mnoštvu tetovaža, a govorio je da svaka od njih ima svoju priču.

Muzika za imunitet: YouTube, Instagram, Site, Twitch

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime