Home»Muzika»“U2 – Virtual Road”… Irski rok velikani puštaju seriju sjajnih koncerata na svoj YouTube kanal

“U2 – Virtual Road”… Irski rok velikani puštaju seriju sjajnih koncerata na svoj YouTube kanal

4
Shares
Pinterest Google+
U2/Photo: YouTube printscreen
U2/Photo: YouTube printscreen

U2 su najavili da će prvi put objaviti neke od svojih koncerata na internetu u sklopu nove virtualne serije među kojima su i neki od njihovih najupečatljivijih koncerata, a sve pod nazivom ‘U2: Virtual Road’.

Vest dolazi nakon što su YouTube, Island Records, Interscope, UMe i UMC u septembru najavili ponovno pokretanje službenog YouTube kanala U2, s nedeljnim izdanjima najpoznatijih muzičkih spotova benda i nikad viđenim sadržajem na YouTubeu. Svakako, za ovu priliku sve je remasteritovano.

BBC PROGLASIO NAJBOLJE ALBUME 80-IH… NA PRVOM MESTU U2 SA “JOSHUA TREE”, EVO KO JE JOŠ U TOP 20

Tako će ‘U2: Virtual Road’ sadržati seriju od četiri koncerta: ‘Slane Castle’ (2001.), ‘Red Rocks’ (1983.), ‘Mexico City’ (1997.) i ‘Pariz’ (2015.)  koji će se moći pogledati isključivo na njihovom YouTube kanalu. U ovoj seriji će po prvi put predstaviti tri od ovih koncerata – ‘Slane’, ‘Red Rocks’ i ‘Mexico City’ digitalnim putem.

Prvi koncert emitovaće se već 17. marta, a reč je o koncertu ‘U2 Go Home: Live From Slane Castle’. Reč je o posebnoj proslavi povratka benda na legendarno irsko koncertno mesto 1. septembra 2001. povodom njihovog prvog nastupa na obali reke Bojn u više od 20 godina.

Sledi ‘U2: Live At Red Rocks’ 25. marta. Snimljen 5. jula 1983. u amfiteatru ‘Red Rocks’ u Koloradu u sklopu ‘War Tour’ benda. Sledi 1. aprila nastup U2 u Meksiko Sitiju na stadionu Foro Sol sa njihove ‘PopMart’ turneje 1997. godine, a emitovaće se se pod nazivom ‘Popmart: Live From Mexico City’.

“ZVEZDANA” VERZIJA ČUVENOG HITA U2, PORUKA O BRUTALNOM BUĐENJU IZ “AMERIČKOG SNA”…

I na kraju ‘iNNOCENCE + eXPERIENCE: Live in Paris’ koji će se emitovati10. aprila. Reč je o koncertu kojim se U2 vratio u francusku prestonicu manje od mesec dana posle terorističkih napada na grad 13. novembra 2015. godine na dva koncerta. Taj koncert uključuje emotivnu verziju Peti Smit ‘People Have The Power’.

“Svaki nam je koncert nezaboravan, ali ova četiri posebno. Uzbudljivo je ponovo biti na putu, prihvatajući sva čudesa virtualnog puta”, stoji u službenoj izjavi benda povodom objavljivanja ove serije koncerata. Svi nastupi moći će da se pogledaju na službenom YouTube kanalu grupe U2.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

I Đuro radi od kuće... Jubilarno 500. izdanje Đurologije uživo 28. marta - iz njegove dnevne sobe

Next post

"Šamar"... Predstavljamo vam treću knjigu pesama Gorana Šobića Sirana

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *