Home»Film»Elton Džon: Vatikan je licemeran – neće gej brakove, a zarađuju od mog gej filma…

Elton Džon: Vatikan je licemeran – neće gej brakove, a zarađuju od mog gej filma…

5
Shares
Pinterest Google+
Elton Džon/Photo: facebook@elthonjohn
Elton Džon/Photo: [email protected]

Elton Džon optužio je na svom Twitteru Katoličku crkvu za licemerje. Poznati muzičar oglasio se povodom stava Crkve da neće dati blagoslov gej brakovima, dok je istovremeno profitira od njegove filmske biografije,”Roketmen”.

– Kako Vatikan može da odbije da blagoslovi gej brakove jer su “grešni”, a onda da bez problema zarađuje od investicija u “Roketmena”, filma koji slavi sreću koju sam pronašao u braku s Dejvidom? – zapitao se Džon na Twitteru.

ELTON DŽON POSLE PREMIJERE “ROCKETMANA”: Možda se nekom neće svideti, ali seks, droga i gej veze su deo mog života…

Katolička crkva nedavno je potvrdila svoj stav povodom istopolnih zajednica, nazivajući ih “izborom” koji uključuje “seksualne aktivnosti van braka”. Kao takve, Vatikan ih vidi kao greh i nastavlja da Bog “ne može i neće blagosloviti greh”, piše Ultimate classic rock.

Elton Džon, jedno od najpoznatijih i najupadljivijih lica LGBTQ zajednice, objavio je na svom Twitteru izveštaj Daily Beast iz 2019. godine u kome se navode neke finansijske investicije Vatikana. Među njima je 4,5 miliona dolara investiranih u produkciju dva filma “Men in Black: International” i “Rocketman”.

Filmska biografija Eltona Džona zaradila je oko 200 miliona dolara u bioskopima, a usput “pokupila” Zlatne globuse i Oskara. Film je ipak prikazan sa oznakom R (Restricted što znači da nije dozvoljeno prikazivanje mlađima od 17 godina bez pratnje roditelja ili drugog odraslog staratelja. Materijal sadrži izričite scene nasilja, veliki broj psovki i seksualno implicitan sadržaj. Roditeljima se preporučuje da podrobnije saznaju o filmu pre nego što povedu sa sobom decu mlađu od 17 godina). Film je sadržao i scene seksa između dva muškarca, što je u suprotnosti sa konzervativnim stavovima Crkve.

Logičan sled stvari… Elton Džon dobio svoju Barbie lutku. Ako vas baš zanima, košta 50 dolara

Podsetimo, u oktobru je papa Franja, poglavar Katoličke crkve, rekao da smatra da bi istopolni parovi trebalo da imaju mogućnost da zvanično registruju građansku partnersku zajednicu.

To je do sada najkonkretnije izražen stav pape o gej parovima, a izneo ga je u dokumentarcu koji je režirao Jevgenij Afinevski.

– Homoseksualci imaju pravo da budu u porodici – rekao je papa u filmu koji je premijerno prikazan u oktobru. – Oni su Božija deca i imaju pravo na porodicu. Niko ne bi trebalo da bude izbačen ili da bude primoran da se oseća loše zbog toga što je – naveo je on.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Cenzurisana Šeron Ozborn... CBS joj zabranio emisiju jer je branila Pirsa Morgana

Next post

Svirali biste Elvisovu gitaru? I mi bismo, samo nam fali 1.000.000 dolara...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *