Home»Umetnost»Umetnost provokacije ili zloupotreba tragedije Džordža Flojda…? “Charlie Hebdo” objavio karikaturu na kojoj kraljica drži koleno na vratu Megan Markl

Umetnost provokacije ili zloupotreba tragedije Džordža Flojda…? “Charlie Hebdo” objavio karikaturu na kojoj kraljica drži koleno na vratu Megan Markl

4
Shares
Pinterest Google+
Megan Markl/Photo: YouTube printscreen
Megan Markl/Photo: YouTube printscreen

Internetom kruži fotografija naslovne strane satiričnog francuskog časopisa “Charlie Hebdo”, na kojoj su nacrtane britanska kraljica Elizabeta II i Megan Markl.

Kako se vidi, kraljica Elizabeta kolenom pritiska vrat Megan Markl, pri čemu piše “Zašto je Megan otišla iz Bakingemske palate?”, a u oblačiću stoji odgovor Megan Markl koji glasi “Zato što nisam mogla da dišem”.

“TOPLI ZEC” ZA PIRSA MORGANA ZBOG KOMENTARA O MEGAN MARKL… VODITELJA NATERALI DA DA OTKAZ, A SAD GA MOLE DA SE VRATI

Podsetimo, u nedavnom koji su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa dali američkoj voditeljki Opri Vinfri, spomenuto je nekoliko zanimljivih činjenica o kraljevskom životu.

Megan Markl je izjavila kako su pojedini članovi kraljevske porodice bili zabrinuti za to koje će boje kože biti njihov sin Arči, a govorila je i o tome da je pomišljala na samoubistvo.

Posle gotovo dva dana ćutanja, nasposletku se oglasila i Bakingemska palata, izjavivši da “im je žao što su Hari i Megan povređeni”, ali i da se “nekih događaja sećaju drugačije”.

Jasno je da ovim crtežom autor povlači paralelu između nedavnih događaja u vezi sa ubistvom Džordža Flojda, afroamerikanca čija je smrt podstakla velike proteste u SAD upravo pod parolom “Ne mogu da dišem”.

Burne reakcije javnosti je izazvala i ova karikatura – dosta je negativnih komentara koji govore o tome da je neprimereno koristiti smrt Džordža Flojda u ovom kontekstu.

List “Charlie Hebdo” je postao svetski poznat, zbog jednog tužnog događaja. Naime, 2015. godine, grupa islamskih ekstremista upala je u redakciju, usmrtila 12 ljudi i ranila 11, zbog karikature proroka Muhameda koju su smatrali “neprimerenom”.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

Upečatljivo, nema šta... Na dodeli nagrada Cezar, neobičan protest glumice Korin Maziero

Next post

Makartni objavljuje album na kojem zvezde obrađuju njegove pesme... Tu su Džoš Hom, Dejmon Albarn, Fibi Bridžers... ali i glumac Idris Elba

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *