Home»Film»O prokleta sudbino… 😅 Netflix počeo da blokira one koji ih gledaju s pozajmljenom lozinkom

O prokleta sudbino… 😅 Netflix počeo da blokira one koji ih gledaju s pozajmljenom lozinkom

4
Shares
Pinterest Google+
Netflix/Photo: unsplash
Netflix/Photo: unsplash

Javna je tajna da pretplatnici streaming platforme Netflix širom sveta dele lozinke za gledanje programa sa svojim prijateljima. To će uskoro biti onemogućeno jer je Netflix krenuo s testnom fazom upozorenja koje se već pojavilo nekim gledaocima koji u njihovoj bazi nisu zavedeni kao pretplatnici.

Reč je o gledaocima koji koriste tuđu lozinku i kojima se na ekranu pojavila poruka “Ako ne živite s vlasnikom ovog računa morate da imate sopstveni račun kako biste nastavili da gledate”. Portparol Netflixa potvrdio je kako na ovaj način streaming platforma želi da omogući ljudima koji su se pretplatili da i dalje gledaju program.

NETFLIX ZVANIČNO OBJAVIO: OVO JE NAJPOPULARNIJA SERIJA SVIH VREMENA…

Da bi potvrdili da su oni pretplatnici ili žive s pretplatnikom, potrebno je upisati kod kojim se to potvrđuje a koji Netflix šalje u sms ili e-mail poruci. Postoji i mogućnost da se to potvrdi kasnije ali još nije poznato koliko još dodatnog vremena gledalac time dobija za gledanje Netflixa. Ovaj potez promena je taktike Netflixa koji donedavno nije posebno mario za deljenje lozinki. Tako je, na primer, direktor Netflixa Rid Hastings 2016. godine rekao “Deljenje lozinki je nešto s čime morate da živite, postoje legitimna deljenja kao što je deljenje sa suprugom, sa svojom decom… Ne postoji jasna granica a nama je dobro ovako kako je sada”.

Netflix/Photo: printscreen
Netflix/Photo: printscreen

NETFLIX PONOVO DIŽE CENE, KORISNICI ODLEPILI: DA LI JE TO “OTKAZNA CENA”, MOŽDA JE VREME DA KAŽEMO ZBOGOM…

Međutim, pre dve godine istraživanja su pokazala da petina mladih korisnika streaming platformi pozajmljuje lozinke od osoba s kojima ne žive. S druge strane, HBO dozvoljava pet korisnika lozinke po jednom otvorenom računu, te je pre dve godine Džon Stanki, direktor kompanije WarnerMedia koja je vlasnik streaming platforme HBO, rekao kako nikoga neće tužiti zbog nezakonitog korišćenja lozinki. Međutim, tada je rekao kako će tehnološki morati da reše problem kada primete da se HBO gleda na 14 različitih lokacija uz korištenje iste lozinke.

–  Mislim da će ova industrija tada morati da pronađe metodu koja će biti prilično rigorozna – izjavio je tada Stanki.

Previous post

Kad se sretnu gitara i violina... Stigao album "Luka" Miroslava Tadića I Ivet Holcvart

Next post

Ludilo koje traje 45 godina... Stiže trodelni dokumentarac "Before We Was We: Madness By Madness"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *