Home»Film»Najbolji svetski dokumentarci na festivalu Beldocs od 9. do 16. septembra u Beogradu

Najbolji svetski dokumentarci na festivalu Beldocs od 9. do 16. septembra u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+

Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma BELDOCS biće održano od 9. do 16. septembra u Beogradu u hibridnom formatu – na otvorenom, u bioskopima i online.

Kao i uvek, na Beldocsu će biti prikazani najbolji svetski dokumentarni filmovi iz prethodne godine, među kojima će se tradicionalno naći brojni naslovi prikazani na najvećim svetskim festivalima i dobitnici najprestižnijih nagrada.

U istim terminima će se održati i Beldocs Industry uz podršku EU kroz program Kreativna evropa i podprogram MEDIA: Beldocs VR/AR Academy, Beldocs in Progress, Serbian Docs in Progress, Documentaries form Kids & Youth, Beldocs Market. Poziv za prijavu projekata za ove programe je u toku.

Na predstojećem Beldocsu će biti održan i deo programa MOVING CINEMA 2021, dvogodišnjeg projekta zajedničke evropske filmske edukativne platforme, koja će mladima od 13 do 18 godina u Srbiji u naredne dve godine ponuditi brojne nove mogućnosti za aktivnu participaciju u oblasti filmske umetnosti kroz radionice, samostalno filmsko programiranje, donošenje odluka, rad sa filmskim stvaraocima i kroz razvoj novih kreativnih praksi, znanja i veština.

Ovaj projekat je nastao udruživanjem edukativnih kapaciteta pet evropskih partnera: A Bao A Qu (Španija), Meno Avilys (Litvanija), Kijufi (Nemačka), Otok Institut (Slovenija), Međunarodni festival dokumetarnog filma Beldocs (Srbija), a koji od 2014. godine okuplja najrelevantnije evropske aktere u oblasti filmske edukacije i razvoja mlade publike.

Beldocs se pridružio projektu krajem 2020. i postao prvi partner van Evropske Unije.

Photo: Promo (Beldocs)
Photo: Promo (Beldocs)
Previous post

Premijera: Kragujevački Fraktal objavio video singl "Your fire"

Next post

Otkazani programi Beogradskog irskog festivala planirani za ovaj vikend

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *