Bend Mumford & Sons dao otkaz gitaristi zbog “militantnih i desničarskih stavova”

0
68
Mumford & Sons/Photo: facebook@mumfordandsons
Mumford & Sons/Photo: facebook@mumfordandsons

Vinston Maršal, gitarista i bendžoista svetski poznatog benda Mumford & Sons, izbačen je iz benda, piše The Sun.

Maršal se navodno u poslednjih četiri godine okrenuo čvrstim desno orijentisanim političkim stavovima, a neki čak govore da se radikalizovao. Situacija je kulminirala Maršalovom objavom na Twitteru prošle subote u kojoj je pohvalio knjigu “Unmasked: Inside Antifa’s Radical Plan to Destroy Democracy” Endija Ngoa.

“Čestitam, Endi Ngo. Konačno sam našao vremena i pročitao ovu važnu knjigu. Ti si hrabar čovek”, napisao je Maršal u svojoj objavi.

Morisi razbesneo fanove… U TV emisiji nosio značku ekstremnih desničara

Mumford & Sons okupili su se već u nedelju i doneli odluku da Vinston mora da ode, nakon 14 godina provedenih u bendu.

– Vinstonovi čvrsti desničarski politički stavovi uzrokuju napetost u bendu već neko vreme – rekli su i dodali kako je odluku bilo izuzetno teško doneti, ali Maršal je naštetio ugledu benda.

Pevač i basista “dali ostavke” u bendu Iced Earth…

Naime, Endi Ngo u svojoj knjizi opisuje kako su ga 2019. godine napali militantni antifašisti, a navodi i istorijat taktike Antifa pokreta. Ngoa su kasnije kritikovali zbog toga što levičarske aktiviste opisuje kao nasilne i za iznošenje lažnih tvrdnji. U avgustu 2019. godine pojavio se video koji prikazuje Ngoa u društvu članova krajnje desničarske organizacije Patriot Prayer koja je kasnije napala kafić u kojem se skupljaju članovi Antifa pokreta.

HL/Izvor: bbc news na srpskom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime