Home»Muzika»Homeland»Saopštenje Kombank dvorane: Koncerti Crvene jabuke održani su u skladu sa svim važećim propisanim merama

Saopštenje Kombank dvorane: Koncerti Crvene jabuke održani su u skladu sa svim važećim propisanim merama

6
Shares
Pinterest Google+

Povodom pisanja pojedinih medija kao i “hajke” na društvenim mrežama povodom održanih koncerata grupe Crvena jabuka, Kombank dvorana je izdala saopštenje koje prenosimo u celosti:

Povodom dva održana koncerta Crvene jabuke u Kombank Dvorani, javnost obaveštavamo da su koncerti održani 08. i 09. marta od 19:00 do 21:00 čas sprovedeni po svim propisanim epidemiološkim merama koje su trenutno na snazi.

Drugi događaj koji je bio zakazan za nedelju, 7. mart, kada su uvedene posebne mere od strane Krinog štaba Vlade Republike Srbije, uredno je pomeren na utorak 9. mart čime je ispoštovana procedura odlaganja samog događaja.

Podsećamo da Kombank Dvorana nije radila oba dana vikenda zbog tada uvedenih mera od strane kriznog štaba za dane vikenda.

U skladu sa tim, događaj je održan 9. marta s početkom u 19:00 časova uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Na ulazu Dvorane je merena temperatura, dezinfikovane su ruke, na displejima u samom holu i sali tokom koncerta je sve vreme bilo istaknuto obaveštenje : MOLIMO VAS DA POŠTUJETE SVE EPIDEMIOLOŠKE MERE. DRŽITE DISTANCU. NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI JE OBAVEZNO.

Između svih posetilaca, koji nisu došli zajedno, bila su automatski blokirana dva prazna mesta, iako mere nalažu da to bude jedno mesto, sedam kovid redara je sve vreme opominjalo sve one koji su pokušavali da skinu maske.

Na osnovu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Članom 10. definisano je da se prilikom održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom prostoru dozvoljeno je najviše 500 posetilaca istovremeno, i to tako da svako drugo mesto za sedenje bude slobodno, takođe Članom 14. stav 4. Propisano je radno vreme ustanova kulture do 21:00 čas.

Na osnovu važeće uredbe, savesno i kako to zakon nalaže do kraja su ispoštovane sve propisane mere.

Kapacitet Dvorane je 1382 sedišta, a po aktuelnim merama dozvoljena je polovina kapaciteta sale, do maksimum 500 mesta. Događaj je završen u 20:50, odnosno pre 21:00, posle čega je objekat ispražnjen i zatvoren.

S obzirom da ne postoje nove mere, mi u potpunosti poštujemo aktuelne važeće mere, a u prilog tome govori to da smo u prethodna dva vikenda bili u potpunosti zatvoreni i da već 12 meseci jedva održavamo kontinuitet rada iz poštovanja svih propisanih mera.

 

Previous post

Evo njih opet... Robert Frip i Tojah Vilkoks ovako su podržali pokret #FreeBritney

Next post

Milion ljudi je glasalo... i odabralo najbolji psiho triler svih vremena. A evo koji su još filmovi u Top 10...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *