Kolektivno ludilo… “Ubijaju” Pepe le Tvora zbog seksualnog uznemiravanja i Brzog Gonzalesa zbog rasizma (?!)

0
311
Pepé Le Pew
Pepé Le Pew

Voljeni junak Pepe le Tvor možda će biti “ukinut” nakon što je kolumnista Njujork tajmsa zatražio od produkcijske kuće Warner Bros. da zauvek raskrsti sa “francuskim crtanim ljubavnikom” jer svojim ponašanjem iz epizode u epizodu opravdava seksualno uznemiravanje (?!).

Pepé Le Pew (poznat i kao Pepe Le Tvor) neće biti deo filma “Space Jam 2” koji nam stiže ovog leta, kao ni budućih Looney Tunes projekata: po svemu sudeći, lik je izbačen zbog “normalizovanja kulture silovanja”.

NIK KEJV OTVORIO PANDORINU KUTIJU: POLITIČKA KOREKTNOST POSTALA JE NAJNESREĆNIJA RELIGIJA NA SVETU

Novinar Čarls Blou takođe je skrenuo pažnju na miša Brzog Gonzalesa, jer popularizuje rasizam prema Latinoamerikancima i Meksikancima.

Pepe le Tvor, sa druge strane, stalno je prikazan kako pokušava da osvoji mačku Penelopu prema kojoj gaji simpatije, a ona u svakoj epizodi odbija njegove nasrtaje, od kojih popularni tvor ne odustaje, te novinar smatra da ovaj lik podržava narativ o silovanju i seksualnom uznemiravanju u seriji čija su ciljna grupa deca i mladi.

Blou je istakao da Pepe “stalno iznova grabi ili ljubi devojku bez pristanka i protiv njene volje”, čak i nakon što ona “izrazi snažno protivljenje, ali on je ne pušta”, što tvora dovodi do toga da  zaključa “vrata koja joj sprječavaju beg”.

SVET SE OZBILJNO RAZBOLEO… U GLAVI: NOVI NIVO POLITIČKE KOREKTNOSTI U SIMPSONOVIMA… BELOM GLUMCU ZABRANJENO DA DAJE GLAS TAMNOPUTOM LIKU (?!)

Iako Warner Bros. nije dao zvanično saopštenje povodom ovih kritika, mnogi veruju da im nije preostalo ništa drugo u “klimi političke korektnosti” nego da ukinu junaka koji je prvi put emitovan 1945. godine.

Ova bolest je otišla predaleko, zar ne mislite?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime