Home»Muzika»Homeland»Online koncert Dejana Najdanovića Najde večeras od 21.00 na YouTube kanalu Doma omladine Kragujevac

Online koncert Dejana Najdanovića Najde večeras od 21.00 na YouTube kanalu Doma omladine Kragujevac

6
Shares
Pinterest Google+
Najda & Smak Tribute bend/ Photo: AleX
Najda & Smak Tribute bend/ Photo: AleX

Večeras možemo na koncert! Doduše – online, kao što nam je i život online u proteklih godinu dana.

Ipak, na YouTube kanalu Doma omladine Kragujevac večeras nas od 21.00 čeka stvarno odlična svirka muzičara i rok pevača iz Niša koga odlikuju snažan glas i posebne emocije.

Najda je bio je vokalni solista proslavljenih srpskih rokenrol bendova Smak i Generacija 5. Rođen je u Nišu, 8. avgusta 1971. godine a muzikom se bavi od 8. godine kad je prvi put učestvovao na dečijem festivalu – i pobedio. Gitaru svira od 9. godine, a kako je uz pevanje ona njegova velika ljubav, završio je školu za klasičnu gitaru.

Raskoš njegovog glasa, koji je na prelazu iz baritona u tenor, pepozao je 1994. godine i čuveni gitarista Radomir Mihailovic Točak koji ga je pozivao u kultnu grupu Smak. Sa Smakom je snimio 4 albuma (Bioskop Fox, Live Withuot Audience, Egregor i Live in La Cinema), a sa Generacijom 5 jedan (Energija).

2001. u Donjecku, Ukrajina, osvojio je Gran Pri na međunarodnom festivalu sa autorskom kompozicijom “Kosovska”, a 2011. sa svojim bendom Deliverance INC, objavio je album “Deliverance” za australijskog izdavača Harmony.

Previous post

Deveti Beogradski Irski Festival od 12. do 21. marta. Izložbe, filmovi, predstave, promocije... na više lokacija u gradu

Next post

Novi termini koncerata u okviru 22. Guitar Art Festivala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *