Home»Muzika»Adel ispred svih… Objavljena lista umetnika s najvećom prodajom u ovom veku u Velikoj Britaniji

Adel ispred svih… Objavljena lista umetnika s najvećom prodajom u ovom veku u Velikoj Britaniji

4
Shares
Pinterest Google+
Adele/ Photo: Facebook @adele
Adele/ Photo: Facebook @adele

Adel je prema podacima Britanske fonografske industrije (BPI) proglašena najprodavanijom umetnicom veka u Velikoj Britaniji  i to ispred Madone, Rijane i Pink, Dido i Ejmi Vajnhaus. Njen drugi album, ’21’, takođe je osvojio titulu najprodavanijeg britanskog albuma od 2000. godine na ovamo, nakon što je samo u Velikoj Britaniji prodat u preko šest miliona primeraka.

GLAS OD SUVOG ZLATA… Adel za jedan dan zaradi 41.000 funti. Nama za to treba desetak godina…

Novi statistički podaci objavljeni su povodom nacionalnog dana albuma 21. oktobra, koji će za svoju temu 2021. proglasiti ‘Proslava žena u muzici’. Geof Tejlor, izvršni direktor BPI-a i Kim Bejli, izvršni direktor Entertainment Retailers Association, organizacija koje stoje iza Nacionalnog dana albuma, rekli su:

– Oduševljeni smo što se Nacionalni dan albuma vraća s četvrtim izdanjem i ove godine osvetljava ogroman doprinos žena koje stvaraju muziku kroz format albuma i podržane su od naših službenih partnera Bowers & Wilkins i BBC Sounds. Iako se načini na koji obožavaoci uživaju u muzici neprestano razvijaju, album ostaje središnji format za samoizražavanje umetnika i za razumevanje obožavalaca onoga što umetnik ima da kaže. Nacionalni dan albuma prilika je kako za umetnike, tako i za obožavaoce da proslave ovu toliko voljenu umetničku formu i podsete se na njenu trajnu moć pripovedanja priča, uticaja i nadahnuća.

Previous post

Exit tim: Žene su pokretačka snaga jednog od najvećih svetskih festivala

Next post

Koncert Slobodana Trkulje i Balkanopolisa odložen za 15. mart

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *