Home»Muzika»Samo Stramer i njegova gitara… Poslušajte dosad neobjavljenu akustičnu verziju pesme “Junco Partner”

Samo Stramer i njegova gitara… Poslušajte dosad neobjavljenu akustičnu verziju pesme “Junco Partner”

4
Shares
Pinterest Google+
Džo Stramer/Photo: YouTube printscreen
Džo Stramer/Photo: YouTube printscreen

Dark Horse Records podelio je dosad neobjavljen snimak Džoa Stramera koji izvodi akustičnu verziju blues klasika Džejmsa Vejna “Junco Partner”. Snimak će se pojaviti na predstojećoj samostalnoj kolekciji Stramera “Assembly”, 26. marta.

Stramer je tokom svoje karijere izvodio “Junco Partner”, a Clash je snimio i reggae verziju i dub verziju za svoj album iz 1980. godine “Sandinista!”. Ova nova verzija – na kojoj su samo Stramer i njegovu akustična gitara – pronađena je u trezoru pokojnog muzičara na ručno označenoj kaseti.

DŽO STRAMER JE SVOJEVREMENO REŽIRAO BIZARNI PUNK-NOIR GANGSTERSKI FILM… POGLEDAJTE I POKUŠAJTE DA PROVALITE O ČEMU SE RADI

Ova akustična verzija “Junco Partner” jedna je od tri ranije neobjavljene pesme koje će se pojaviti na “Assembly”. Još dve su izvedbe “I Fought the Law” i Clashova “Rudie Can’t Fail”, snimljene na londonskoj akademiji Brixton 24. novembra 2001.

Album će sadržati kombinaciju singlova i omiljenih pesama sa Stramerovih solo LP ploča i njegovog rada s Mescalerosima. Na spisku pesama su i “Coma Girl”, “Johnny Appleseed” i obrada “Redemption Song” Boba Marlija. Album je remasterizovao inženjer zvuka Pol Hiks, a nove beleške napisao Džejkob Dilan.

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

Slike od kojih je nastao omot čuvenog albuma "The Wall" Pink Floyda uskoro na Sotheby's online aukciji

Next post

Pussy Riot, nickname "provokacija"... Pogledajte njihov novi 18+ spot za pesmu "Sexist"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *