Pravi “vikend tekst”… ???? Kakvu muziku vole vaši kućni ljubimci? Spotify napravio playliste i za njih

0
80
Muzika, kućni ljubimci/Photo: Freepik
Muzika, kućni ljubimci/Photo: Freepik

Istraživanje je pokazalo da 8 od 10 vlasnika smatra kako njihov ljubimac voli muziku: čak 71% ispitanika puštalo je muziku svojim prijateljima na četiri ili više nogu, često im pevaju, a mnogi smatraju da sa svojim ljubimcem dele isti muzički ukus.

Nema sumnje da je veza između vlasnika i njegovog ljubimca zaista nešto posebno. Mnogi će kućnim ljubimcima pustiti muziku i neretko i zaplesati s njima, a zahvaljujući Spotifyu – vaš najbolji prijatelj i sustanar sada može da uživa u muzičkim playlistama generisanim isključivo za njega.

Naime, vodeća muzička streaming platforma Spotify ima posebnu razvijenu nadogradnju Spotify for Pets, a ciljna grupa su – kućni ljubimci! Konkretnije: psi, mačke, ptice, hrčci i – iguane – dok u budućnosti planiraju da uvedu i opcije za druge životinjske vrste koje žive s ljudima.

giphy

Popularni moderni muzički div takođe je sproveo istraživanje koje je otkrilo nekoliko zanimljivosti. Između ostalih podataka, saznalo se i da 8 od 10 vlasnika smatra kako njihov životinjski prijatelj voli muziku. Čak 71% ispitanika puštalo je muziku svojim ljubimcima, 69% im peva, dok njih 55% smatra da sa svojim ljubimcem dele isti muzički ukus.

Istraživanje je takođe pokazalo da bi pažljivo odabrana muzika (prema ranije unesenoj kombinaciji karakteristika životinje i muzičkom uksu vlasnika) mogla da pomgnei u zbližavanju vlasnika i ljubimca. Korak dalje koji se može preduzeti je u saradnji sa stručnjakom specijalizovanim za kućne ljubimce prilagoditi playlistu koja može da pomogne u razvoju i treningu ljubimca ili da mu pak pravi društvo dok je sam kod kuće.

Takođe, smatraju stručnjaci, muzika našim malim sustanarima može da pomgne da prebrode strah od potresnih događaja, koji neretko na životinje ostavljaju posledice.

Kako navode iz Spotifya, algoritmi aplikacije osim muzičkih preferencija vlasnika mogu da prepoznaju i ličnost kućnih ljubimaca – zavisno od vrste kojoj ljubimci pripadaju i opisu njihovog ponašanja npr. – uspavan, radoznao i slično. Na temelju navedenih podataka aplikacija automatski generiše individualno prilagođene playliste.

Dodatno, vlasnici mogu da unesu ime svog ljubimca i dodaju fotografiju. Playliste se mogu podeliti i na društvenim mrežama, a kako bi mogli da se povežu i uporede s drugim istomišljenicima preporučuje se korišćenje oznake #SpotifyPets.

Personalirizovane liste trenutno mogu da isprobaju samo Spotify Premium korisnici na stranici https://pets.byspotify.com/.

Kao što smo već rekli, roker se ne postaje… to je u genima 🙂Kao što smo već rekli, roker se ne postaje… to je u genima 🙂

Posted by Headliner.rs on Wednesday, 18 November 2020

HL/Izvor: mixer.hr

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime