Home»Film»Netflix pravi prvu 3D animiranu seriju o Asteriksu

Netflix pravi prvu 3D animiranu seriju o Asteriksu

4
Shares
Pinterest Google+
Asterix promo
Asterix promo

Striming servis Netflix udružio se sa francuskim izdavačem Albert René, kako bi stvorio prvu 3D animiranu seriju zasnovanu na kultnom francuskom stripu “Asteriks” (The Adventures of Asterix).

Seriju posvećenu Asteriksu režiraće Alan Šabat, francuski filmski režiser i producent koji je 2002. režirao akcionu komediju “Asteriks i Obeliks: Misija Kleopatra”, na blagajnama najuspešniji igrani film zasnovan na stripovima legendarnog tanema Gošini i Uderzo.

Netflixovu animiranu seriju adaptiraće klasičnu strip priču “Asteriks i borba starešina”, stvorenu 1966. godine, u kojoj druid Panoramiks zaboravlja recept čarobnog napitka koji Galima daje snagu da brane svoje zemlje od invazije Rimljana nakon što ga je u glavu pogodio kamen koji je bacio Obeliks. Deo ove priče već je iskorišten u klasični animirani film “Asteriks i velika bitka” iz 1989. godine.

Asteriks i borba starešina, cover
Asteriks i borba starešina, cover

– Ovaj projekat predstavlja jedinstvenu priliku da predstavimo ili ponovo otkrijemo svet Asteriksa za više od 200 miliona pretplatnika Netflixa u više od 190 zemalja i da dođemo  do nove generacije gledalaca. Takođe će pomoći u jačanju svetskog uticaja ove mitske figure francuske popularne kulture kao što je Asteriks – poručili su iz kompanije Les Editions Albert-René.

Šef Netflixovog studija za animaciju Dominik Bize rekao je da je ovo ostvarenje njegovih dečijih snova.

– Ja sam Kanađanin, i kao i većina frankofona širom sveta, odrastao sam sa Asteriksom, njegovim pomoćnikom Obeliksom i vernim pratiocem Dogmatiksom. Gledao sam animirane filmove  i religiozno čitao albume. Da ste mi kao 8-godišnjaku rekli da ću jednog dana pomoći da ovi likovi ožive… ne bih vam verovao!

U svakom od 38 tomova sage o Asteriksu nalaze se mali i drski galski ratnik i njegovi  seoski pratioci koji drže maleni kutak drevne Galije van dometa moćnih i pohlepnih rimskih osvajača na čelu sa Julijem Cezarom. Prema predviđanjima, produkcija serije trajaće dve godine. Premijera na Netflixu je zbog toga trenutno zakazana za 2023. godinu.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Bend Tate Romanova dobitnici nagrade Spektar za regionalni album godine i najbolji rock album

Next post

Pravi "vikend tekst"... 😀 Kakvu muziku vole vaši kućni ljubimci? Spotify napravio playliste i za njih

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *