Home»Muzika»Homeland»Violončelista Nemanja Stanković nominovan za Listeners’ Choice Award

Violončelista Nemanja Stanković nominovan za Listeners’ Choice Award

7
Shares
Pinterest Google+
Nemanja Stanković/ Phot: Miša Obradović
Nemanja Stanković/ Phot: Miša Obradović

Album “Tragovi“ violončeliste Nemanje Stankovića, uvršten je među pet najboljih albuma u 2020. godini po izboru “Violoncello foundation“ iz Njujorka.

Ovo izdanje nominovano je za Album godine u okviru izbora za prestižnu nagradu Listeners’ Choice, koja će se 2021. dodeliti po deveti put.

Dosadašnji dobitnici ove važne nagrade neki su od najvećih violončelista današnjice, poput Marka Kopea i Klaudija Bohorkeza.

U izboru za nagradu za Album godine može se glasati iz celog sveta, a Stankovićevu nominaciju možete podržati na OVOM LINKU (glasanje traje do 15. marta).

Na albumu “Tragovi“ nalazi se osam kompozicija srpskih autora, koji su svojim delima ostavili pravi muzički testament današnjeg vremena u kome živimo i stvaramo, kao trag i putokaz za neke buduće generacije.

Nemanja Stanković/ Phot: Miša Obradović
Nemanja Stanković/ Phot: Miša Obradović

– Ovo je dokaz da u kulturu treba ulagati, jer je kultura ono što nas može na pravi i najbolji način predstaviti svetu; kao zemlju koja obiluje talentima, lepotom i duhovnim bogatstvom. Veoma sam ponosan što je jedan 100% srpski proizvod prepoznat u svetu kao jedno od najvećih dostignuća u svetu klasične muzike u protekloj godini i ovo je ogroman podstrek meni, a verujem i svim ostalim učesnicima na albumu, da ne odustajemo, jer kvalitet i prave vrednosti uvek budu prepoznate. Osećam se kao da smo nominovani za “Oskara” – izjavio je Nemanja povodom nominacije za Album godine.

Album “Tragovi“ objavljen je krajem prošle godine pod etiketom izdavačke kuće Metropolis Music, a uz pomoć Fonda za kulturna davanja SOKOJ-a.

Kompozitori koji su pisali za Stankovića su Nataša Bogojević, Anja Đorđević, Irena Popović, Ognjen Bogdanović, Dragana Jovanović, Ivana Stefanović, Igor Andrić i Milica Ilić, dok su se, kao gošće, Stankoviću na albumu pridružile naše cenjene umetnice, violinistkinja Tijana Milošević, pijanistkinja Maja Mihić i violončelistkinja Sandra Belić.

Previous post

Džoni Štulić: Dužni ste mi milione! SOKOJ: Nemamo ništa s tim, Štulić je 1981. sam odabrao da ode iz Sokoja

Next post

Poruka Helen Miren za Svetski dan pozorišta: Prelepa pozorišna kultura živeće sve dok nas bude ovde

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *