Home»Muzika»Homeland»V.I.S. Scena spremili treći album “Ti nisi taj”, a u međuvremenu, pesme im se vrte u Americi, Engleskoj, Španiji, Brazilu, Namibiji…

V.I.S. Scena spremili treći album “Ti nisi taj”, a u međuvremenu, pesme im se vrte u Americi, Engleskoj, Španiji, Brazilu, Namibiji…

4
Shares
Pinterest Google+
V.I.S. Scena/ Photo: Promo
V.I.S. Scena/ Photo: Promo

Vokalno-instrumentalni sastav Scena je osnovan 1983. godine u Majdanpeku. Članovi grupe su iz Beograda, Kragujevca, Požarevca, Zaječara i Majdanpeka.

Danasnju postavu čine: Aleksandra Stojanović (vokal), Bojan Petrović (gitara), Goran Jovanović (gitara), Jovan Djapić (bas, gitara), Igor Kokić (klavijature) i Dejan Lazarević (bubnjevi).

V.I.S. Scena svira džez, fank i pop muziku. Do sada su objavili dva albuma. Prvi, “Gde je nestao mesec?” objavljen je 1994. godine za izdavačku kuću Take It Or Leave It Records, a drugi “V.I.S. Scena” (2008) za Goraton iz Podgorice.

Pre nekoliko meseci, a posle 10 godina rada, bend je završio snimanje trećeg albuma pod nazivom “Ti nisi taj” na kome će se naći jedanaest numera. Kako je planirano, novo izdanje će se pojaviti na tržistu na proleće ove godine.

Više od trideset muzičara i tekstopisaca uzelo je učesće na novim pesmama koje su snimane u četri profesionalna i tri kućna studija.

Prvi singl, sa dve najavne numere – “Gde je nestao mesec?” i “Pokaži mi” objavljen je prvog septembra prošle godine. Drugi singl je izašao krajem prošle godine, a na njemu se takođe nalaze dve pesme – naslovna numera “Ti nisi taj” (obrada svinga Luisa Armstronga – “Pretty Little Missy” iz 1955) i pop balada “Zauvek”, nastala 1983. a snimljena tek sada i to u dve verzije kao acoustic i electric.

Bend je pored promocije u regionu krenuo i u veoma ozbiljnu promociju širom sveta. Za sada se nove, kao i stare pesme, pored svih ex-Yu republika emituju u Americi (New York-2, New England, California-2, Kansas, Florida, Michigen, New Mexico, North And South Carolina, Iowa), Engleskoj (London, Ipswich, Leicester i Bollington), Rusiji, Italiji, Autraliji, Brazilu, Škotskoj, Francuskoj, Argentini, Španiji, Bugarskoj, Namibiji, Nigeriji, i Novom Zelandu.

Pevačica Aleksandra Stojanović i gitarista Bojan Petrović dali su intervju u trajanju od 20 minuta za radio 4ZZZ, ZED Digital iz Brisbane, (emituje se u subotu 6. marta u 11:00 časova po našem vremenu i možete ga poslušati na ovom linku).

Aleksandru očekuje i intervju za KJAG radio iz Kanzasa sa gospodinom Jiggy Jaguar (James Lowe).

U Rio de Žaneiru njihove pesme će se 8. marta puštati na više radija, više puta u toku dana po nekoliko vezanih pesama.

V.I.S. Scena trenutno je na radio stanici “Indie international radio” (koji radi na relaciji New York, Novi Zeland, Australija i Italija) proglašen za “Artist of the week”.

U Namibiji kao i u Bolingtonu (Engleska) svih 15 pesama (poslatih od strane benda) nalaze se na plej listama, a u Škotskoj (Glasgov) puštaju kao novitet njihovu numeru “Izvedi me (kao pticu me pusti)” 10 nedelja, svake noći po tri do četiri puta…

Previous post

Poruka Helen Miren za Svetski dan pozorišta: Prelepa pozorišna kultura živeće sve dok nas bude ovde

Next post

Otkriveno od čega je preminuo Aleksi Laiho, pevač i gitarista Chlidren Of Bodom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *