Home»Muzika»Homeland»Progres objavio dve nove pesme – “Mile Kekin” i “Nije nam važno”

Progres objavio dve nove pesme – “Mile Kekin” i “Nije nam važno”

4
Shares
Pinterest Google+
Progres/ Photo: Promo (TIOLI)
Progres/ Photo: Promo (TIOLI)

Furiozna “banda”, bend Progres iz Kraljeva, jednog od poslednjih bastiona čistog, sirovog pank zvuka i života u Srbiji, objavila je na kanalu Take It Or Leave It Recordsa dve nove pesme – “Mile Kekin” i “Nije nam važno”.

Posle zadnjeg live nastupa oktobra prosle godine u Smederevskoj Palanci, bend je odlučio, u skladu sa nastalom situacijom u zemlji i svetu, da se posveti studijskom radu.

– Posle objavljivanja singla “Moja ekipa nikad ne stari” basista je došao na ideju za pesmu “Mile Kekin” koja nas vraća u studio i daje nam krila da nastavimo sa radom na trećem studijskom albumu. Bend je snimio i treću pesmu – “Nije nam važno”, koja nas vraća korenima punk rocka iz 90-tih. Punom parom nastavljamo sa snimanjem tako da do kraja godine očekujemo da završimo materijal za novo izdanje i kada sve ovo prođe da krenemo sa promotivnim živim nastupima – kaže ekipa Progresa.

Grupa Progres nastala je 1993. u Kraljevu. Posle brojnih klupskih svirki počeli su ozbiljnijim radom i nastupaju na festivalima – Priča u Čačku, Street Art u Kraljevu, Velikogradištanskoj gitarijadi, a svirali su i u Domovima omladine u Beogradu i Kragujevcu.

Do sada su objavili dva studijska albuma: “Podigni glas” i “Stvarnost”.

Previous post

Mikser Festival i FPU raspisali konkurs za mlade autore

Next post

Angus Jang prvi put otkrio šta je Bon Skot stvano mislio o Brajanu Džonsonu... i šta sa tim ima napad slepog creva

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *