Home»Kultura»Mikser Festival i FPU raspisali konkurs za mlade autore

Mikser Festival i FPU raspisali konkurs za mlade autore

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Mikser Festival i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu pozivaju mlade autore da učestvuju na umetničkom konkursu Black Box i do 11. aprila dostave konceptualna rešenja kao odgovore na aktuelnu ovogodišnju temu “Princip nade”, saopštili su iz Mikser Festivala.

Inspirisani nemačkim filozofom Ernstom Blohom i njegovim književnim delom “Princip nade” Mikser poziva autore da to iskoriste kao polaznu tačku u promišljanju svojih konkursnih rešenja i razmisljaju kakvu budućnost priželjkuju i šta čine da je ostvare.

Photo: Promo
Photo: Promo

Ovogodišnja izložba Black Box i manifestacija Mikser Festival, održaće se u kompleksu Zornića kuća nadomak Beograda.

Pored učešća u centralnom umetničkom programu Mikser Festivala, nagrađeni autori imaće priliku da učestvuju u razgovorima sa relevantnim stručnjacima iz regiona, poput kustosa Ervina Dubrovića, direktora Muzeja grada Rijeke, člana ovogodišnjeg selekcione komisije projekta Black Box.

BLACK BOX – PRINCIP NADE: UMETNIČKI KONKURS ZA UČEŠĆE NA MF 2021BLACK BOX – PRINCIP NADE: UMETNIČKI KONKURS ZA UČEŠĆE NA MF 2021

Pozivamo mlade stvaraoce na novi energetski ciklus stvaranja i optimizma!

Inspirisani Blohovom filozofijom, pozivamo umetnike da semantičko tumačenje utopije u kojem “princip nade” predstavlja preduslov kreiranja bolje budućnosti iskoriste kao polaznu tačku u promišljanju svojih konkursnih rešenja i daju svoju interpretaciju odnosa pojmova utopije, nade, stvarnosti i budućnosti

Čekamo vaše prijave!
Formular i više informacija dostupni su na adresi: http://formulari.mikser.rs/blackbox-2021/

Posted by Mikser on Wednesday, 3 March 2021


Rezultati konkursa će biti objavljeni 15. aprila na web stranici www.mikser.rs i društvenim mrežama organizacije Mikser.

Izvor: Tanjug

Previous post

Benksijeva nova provokacija... "Ukrasio" zid zatvora u Ridingu - robijašem u bekstvu

Next post

Progres objavio dve nove pesme - "Mile Kekin" i "Nije nam važno"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *