Home»Film»Od 9/11 do Covid-19… Spajk Li snima dokumentarac o poslednjih 20 godina u Njujorku

Od 9/11 do Covid-19… Spajk Li snima dokumentarac o poslednjih 20 godina u Njujorku

4
Shares
Pinterest Google+
Spajk Li/Photo: Netflix promo
Spajk Li/Photo: Netflix promo

Reditelj Spajk Li, trenutno radi produkciju nove dokumentarne serije pod nazivom “NYC Epicenters 9/11→ 2021½”, hronike o dvadeset godina života, gubitka i opstanka u Njujorku, od terorističkih napada na kule “bliznakinje” do današnjeg izazova življenja u pandemiji.

Iako je režiser najpoznatiji po svojim igranim filmovima, Li se često bavi i radom na dokumentarcima. Poznat je po delu “When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts” o katastrofi koja je zadesila Nju Orleans sa uraganom “Katrina”, posledicama i oklijevanju federalne vlasti da pomogne stanovništvu koje je u poplavi izgubilo sve.

SPAJK LI PREMONTIRAO LEGENDARNI SPOT MAJKLA DŽEKSONA U ZNAK PODRŠKE POKRETU BLACK LIVES MATTER

Osim njega, za HBO je snimio i težak film “4 Little Girl” o rasnom zločinu u Alabami, kao i prošle godine hvaljeni koncertni film “David Byrne’s American Utopia”.

– Kao Njujorčanin čijim venama teče narandžasta i plava (boje Njujorka), ponosan sam što imam čast da prikažem kako se naš, odnosno moj grad nosio sa činjenicom da je bio epicentar 11. septembra i u doba pandemije. Sa više od 200 intervjua duboko istražujemo šta Njujork čini najvećim gradom na planeti, kao i raznolikost njegovih građana koji ga čine tako velikim. Tokom vekova pametnjakovići i otvoreni mrzitelji proglašavali su ga često mrtvim i smrdljivim, samo da bi se pokazalo da greše. Izgubićete novac ako se kladite protiv Njujorka . Ostanite zdravi. Mir i ljubav –, rekao je Li u izjavi povodom rada na dokumentarcu.

Premijera dvodelnog dokumentarnog filma očekuje se krajem ove godine na HBO, a biće dostupan za striming preko HBO Max platforme.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Čudni Britanac za koga Srbija nije bila banana-republika... Dve godine bez Kita Flinta

Next post

Metallica proslavila 35. godišnjicu albuma "Master Of Puppets" novom live verzijom "Battery" - uz originalnu scenografiju sa turneje "Damage, Inc"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *