Objavljena “Femikseta 9”, godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova

0
100
Autorka vizuala: Anđela Janković
Oglasi

Muzička scena u Srbiji od juče je bogatija za novu dvostruku kompilaciju “Femikseta 9” na kojoj se našlo čak 25 kompozicija.

Autorke, kantautorke i bendovi sa prisutnim ženskim autorstvom još jednom su potvrdili da je prethodna godina, iako izazovna za mnoge druge stvari, na kraju bila i veoma inspirativa kada je muzika u pitanju.

Izdanje “Femikseta” 9 možete da preslušate i besplatno preuzmete sa platforme Bandcamp, kao i sa Femix sajta.

Na novoj kompilaciji našle su se pesme sledećih autorki, kantautorki i bendova: Théa Woods (Teodora Skrobonja), Larisa, Sanja Stevanov, Realma (Ariadna Vrljanovic-Zhao), FilicX (Sara Filić), Katarina Rankovic aka Lady K, LELEE, Duda Buržujka, Sana Garić, Sanja Tišma, Majka Mara, Kvintet Tanguango, Dea Džanković, Jasmina Todrović, Gorica & The Grooveheadz, Vapaj, Yeti, Xena, Mish, Kontrapunkt, Weird Fishes, Maša Babić, Katarina Tomić, Nataleé i Lea Jevtić.

Sana Garić/ Photo: Promo (Mascom)
Sana Garić/ Photo: Promo (Mascom)

Žanrovski šarenolika – od repa, regea, metala, umetničke muzike, preko pop i rok numera, nova “Femikseta 9” predstavlja osveženje za domaću scenu.

Činjenica da je ove godine na konkurs pristigao najveći broj prijava od kada se kompilacija objavljuje samo potvrđuje težinu zadatka selektorskog tima koji su činile  Ana Janković (Stray Dogg), Ana-Marija Cupin i Milena Milutinović (Repetitor) i Katarina Mitić (Femix). Članica selektorskog tima Ana Janković je povodom objavljivanja nove Femiksete izjavila:

– Čast mi je što sam bila deo ovogodišnjeg selektorskog Femikseta tima. Nismo imale lak posao, no bez obzira na to što smo na kraju morale da odlučimo koje pesme će se naći na kompilaciji za ovu godinu, zaista želim da pohvalim sve učesnice – na kreativnosti, muzikalnosti, trudu, hrabrosti – nastavite svi u tom pravcu, jer provesti vreme stvarajući nešto – neprocenjivo je!

Za originalni dizajn ovogodišnjeg izdanja bila je zadužena dizajnerka Anđela Janković.

Svi koji su zainteresovani da dobiju fizički primerak “Femiksete 9”, više informacija o tome mogu dobiti na sajtu Femixa.

Neke od učesnica i učesnika sa ovogodišnje kompilacije publika će imati priliku da po prvi put čuje na predstojećem Femix Festu koji će biti održan od 12. do 14. marta u online formatu.

Natalee/ PhotoAleX
Natalee/ PhotoAleX
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime