Home»Muzika»Kad sretnete svog prvog vanzemaljca… Bubnjar Haustora i Discipline Kičme, Srđan Gulić Gul, u novom projektu s Yayom iz Jinxa

Kad sretnete svog prvog vanzemaljca… Bubnjar Haustora i Discipline Kičme, Srđan Gulić Gul, u novom projektu s Yayom iz Jinxa

4
Shares
Pinterest Google+
Srđan Gulić Gul, Mucam/printscreen
Srđan Gulić Gul, Mucam/printscreen

Srđan Gulić Gul, obogatiće regionalnu scenu novim muzičkim projektom – Gul United. Ideju o stilskoj različitosti i novom gostu na svakoj pesmi započinje prvim singlom “Mucam”, na kome gostuju Gungula i Jadranka Ivaniš Yaya.

– Gul United projekat mi je pao na pamet kad sam shvatio da mi se nakupilo autorskih pesama koje bih rado snimio i objavio. Ideja da ih sve sam otpevam, a odsvira ih jedna te ista grupa ljudi, učinila mi se dosadnom pa sam se dosetio da bih mogao pozvati razne svirače i pevače da ih odsviraju i otpevaju onako kako ih oni čuju. Tako je nastao Gul United. Gul zato što moje pesme predstavljaju bazu koja ujedinjuje kreativne snage u United koji stvara nešto novo i neočekivano – objašnjava Gul.

Dok Yaya pokazuje raskoš svog glasa uz pratnju Gungule, Gul svira ritam gitaru. Za bubnjevima je njegov sin Pavle Gulić, poznat kao bubnjar bendova Pips, Chips & Videoclips, Lika Kolorado i Malady Lane kao i član House of Pablo kolektiva.

Jinx održali sjajan koncert u Amerikani i potvrdili pravilo… Ko voli Beograd, Beograd ga voli

Gungulu čine Duga Bavoljak (truba, back vokal), Janet Beriša (ritam gitara, back vokal), Sonja Domitrović (alt sax, back vokal), Sara Debić (alt sax, back vokal), Matilda Fatur (bass, back vokal), Laura Tandarić (udaraljke, back vokal) i Margareta Sinković (violina, back vokal).

– “Mucam” je idealan primer onoga što bi projekt Gul United trebalo da bude. Napisao sam pesmu još prije desetak godina, kad sam razmišljao da snimim konceptualni album o spuštanju “aliena” na Zemlju. To je priča o čoveku koji je na ulici sreo prvog vanzemaljca i počeo da muca od straha. Naleteo sam na grupu cura iz benda Gungula, koje su svirale na tim istim ulicama, i njihov sound pomešan s bukom grada zazvučao mi je idealno za pesmu. Kad sam im snimao demo za probe, dogodilo mi se da sam neki stih otpevao tako da sam u glavi čuo Yayin glas. Nazvao sam je, poslao joj demo i njoj je to bilo fora – objašnja Gulić.


HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Film “Putovanje” proglašen za najbolje debitantsko ostvarenje festivala DOK #3

Next post

Serija oduševila svet, ali... "Damin gambit" neće dobiti drugu sezonu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *