Home»Film»Film “Putovanje” proglašen za najbolje debitantsko ostvarenje festivala DOK #3

Film “Putovanje” proglašen za najbolje debitantsko ostvarenje festivala DOK #3

4
Shares
Pinterest Google+

Sinoć je u Kombank Dvorani svečano zatvoren Festival dokumentarnog filma DOK #3 projekcijom filma “Neka Vrsta Raja” reditelja Lensa Openhajm i proglašenjem pobednika takmičarske selekcije Enter DOK.

Film koji je ove godine proglašen za najbolji debitnatski film, po mišljenju publike, je film domaće rediteljke i producentkinje Aleksandre Mitrić Štifanić – “Putovanje”.

Nagradu je primila rediteljka Aleksandra Mitrić Štifanić, koja se zahvalila publici na glasovima i nagradi.

Umetnički direktor festivala Igor Toholj je napomenuo da očekuje da Aleksandra i sa svojim narednim filmom bude deo Festivala, ali sledeći put u glavnom programu.

Aleksandra Mitrić Štifanić/ Photo: Promo (DOK #3)
Aleksandra Mitrić Štifanić/ Photo: Promo (DOK #3)

Nagrada Enter DOK je ustanovljena 2020. godine i festival naglašava da je to nagrada publike, koja svojim glasovima bira najbolji film u ovoj selekciji i predstavlja najdemokratskiji način da se vrednuje stvaralaštvo reditelja debitanata.

Dok #3 se održao od 25. februara do 2. marta u bioskopu Kombank Dvorana, kao i na platformi Moj OFF i publika je imala priliku da pogleda 13 filmskih ostvarenja, od kojih se pet našlo u takmičarskoj selekciji Enter DOK.

Filmovi koji su ove godine prikazani predstavljaju zajedno jednu vrsnu kombinaciju realnosti, fikcije i sadašnjosti.

Ostvarenja kao što su “Interegnum” i “Nagastyle” koja govore o ovom trenutku i situacije u kojima se svet našao, zatim filmovi poput “Kapoteove trake”, “Sreten, zaboravljeni vajar” i “U potrazi za Žilom Karonom”, koji nas podsećaju na postojanje ovih ličnosti i njihov otisak koji su ostavili u svetu, samo su neki od filmova koji su obeležili ovo izdanje festivala.

Previous post

Prvi put objavljen singl na kojem Dejvid Bouvi i Morisi pevaju hit Marka Bolana i T-Rexa

Next post

Kad sretnete svog prvog vanzemaljca... Bubnjar Haustora i Discipline Kičme, Srđan Gulić Gul, u novom projektu s Yayom iz Jinxa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *