Home»Knjige»Pogled iz prvog reda na tragičnu sudbinu grunge legende… “Serving the Servant: Kobejn, legenda koja živi” u našim knjižarama

Pogled iz prvog reda na tragičnu sudbinu grunge legende… “Serving the Servant: Kobejn, legenda koja živi” u našim knjižarama

4
Shares
Pinterest Google+
Kurti Kobejn/YouTube printscreen
Kurti Kobejn/YouTube printscreen

Poštovaoce i fanove Nirvane i Kurta Kobejna (čoveka koji je obeležio muzičku industriju i modernu kulturu planete), obradovaće vest da se u prodaji našla knjiga “Serving the Servant: Kobejn, legenda koja živi”.

Delo Denija Goldberga, Kobejnovog menadžera i bliskog prijatelja koji je sve vreme bio uz njega, upoznaće čitaoce na jedinstven način sa životom i karijerom slavnog muzičara.

Privatni život, kao i poslovni uspesi, vanserijski talenat, specifičan način rada i posvećenost muzici, intrigiraju fanove širom sveta ali i svrstavaju Kobejna među neprolazne umetnike čija zaostavština nastavlja da živi.

Photo: Promo (Vulkan)
Photo: Promo (Vulkan)

Sam naslov ove biografije – Serving the Servant – predstavlja omaž pesmi koju je Kobejn napisao za album “In Utero”.

On je među retkima u istoriji rokenrola koji su istovremeno komunicirali na više kulturoloških jezika, uključujući energiju hard roka, integritet panka, zaraznu prepoznatljivost hitova i inspirativnu privlačnost društvene osvešćenosti.

“Serving the Servant: Kobejn, legenda koja živi” otkriće vam kako se talentovani umetnik borio da uspostavi balans između ambicija i integriteta.

Autor biografije iz prvog reda posmatrao je uspeh albuma “Nevermind” (koji je od Nirvane napravio najuspešniji rok bend na svetu, a reči pank i grandž uzdigao na nivo opšte kulture), Kurtovo upoznavanje genijalne ali nepredvidive Kortni Lav i kako je ta veza kritičarima postala dežurni krivac za sve, rođenje Franses Bin Kobejn, njihove kćerke i Kurtovu javnu borbu sa zavisnošću, okončanu tragičnom smrću, koja je zauvek promenila tok istorije roka.

“Serving the Servant: Kobejn, legenda koja živi” značajan je podsetnik na jedinstvenu karijeru i vanserijskog umetnika. Knjigu možete kupiti putem sajta www.vulkani.rs.

Previous post

Projekat Orbital Harmony objavio novi singl sa Björnom Stridom iz benda Soilwork

Next post

Nenad Vasilić predstavio novi video singl projekta Bass and Strings

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *