Home»Muzika»Homeland»“Nosite sirene”… Poslušajte novi singl Aleksandra Mitrovića Acarta

“Nosite sirene”… Poslušajte novi singl Aleksandra Mitrovića Acarta

4
Shares
Pinterest Google+
Acart/ Photo: Danica Trajković (promo, Kontra)
Acart/ Photo: Danica Trajković (promo, Kontra)

“Nosite sirene” je nova pesma kantautora, kompozitora i gitariste Acarta, objavljena 1. marta. Ovom numerom umetnik zaokružuje rad na albumu “Homo Ludens”.

Na novom izdanju možemo da čujemo “muzički sudar” tradicionalne muzike i džeza u interpretaciji Acarta i njegovih brojnih saradnika među kojima su Srđan Timarov, Sashka Janx i drugi.

Pesma “Nosite sirene” nastala je tokom karantina. Ona, uz retro aranžman, donosi snažnu emotivnu dramu aktera u neprestanoj unutrašnjoj borbi.

Acart/ Photo: Dragan Jereminov (promo, Kontra)
Acart/ Photo: Dragan Jereminov (promo, Kontra)

Acart je autor muzike, teksta i aranžmana, kao i vokalni i instrumentalni interpretator. Prateći vokal, Andrea Rađenović, je pesmu obojila i raskošnom solo deonicom.

Ritam sekciju su činili Aleksandar Cvejić (bas gitara) i Goran Savić Čaki (bubanj), dugogodišnji članovi Acartovog benda. Kompozicija “Nosite sirene” snimana je u studijima Destilerija i Paškanat, producent je Petar Rudić, a izdavač Kontra.

Acart je do sada objavio dva izdanja: album “Ćiril Method” (Lampshade Media, 2017) i EP “Studio Sessions” (Lampshade Media, 2018).

Kao kolumnista i recenzent stalni je saradnik World Music Asocijacije Srbije i autor je dve knjige poezije: “Simfonija kiša” (Narodna biblioteka Smederevo, 2009) i “Indigo tišine” (NoRules, 2020).

Previous post

Nenad Vasilić predstavio novi video singl projekta Bass and Strings

Next post

Džimi Pejdž i Dejvid Koverdejl ponovo snimaju zajedno...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *