Home»Kultura»Poslednji udarac bioskopima u Srbiji… Vrhunac besmislenih odluka Kriznog štaba

Poslednji udarac bioskopima u Srbiji… Vrhunac besmislenih odluka Kriznog štaba

4
Shares
Pinterest Google+

Odlukom Kriznog štaba bioskopi nisu izuzeti od skraćenja radnog vremena poslednjeg vikenda u februaru, dok su iz ovih mere izuzeta samo pozorišta.

Aleksandra Garić, direktorka marketinga bioskopa Cineplexx. navodi da je time zadat poslednji udarac na poslovanje bioskopa u Srbiji.

– Ostaje nejasno zašto su bioskopa svrstani u grupu objekata kojima je skraćeno radno vreme, jer ne postoji nikakva razlika između uslova u kojima se odvija projekcija filma u 13 ili 21 čas, osim što skraćenje značajno utiče na već mizerne prihode – navela je Garić u saopštenju.

Iz Kombank Dvorane saopštili su da ovim merama poslednja projekcija treba da počne najkasnije do 12h, što ponovo otvara pitanje opstanka bioskopa, ali i nelogičnost rada bioskopa svega nekoliko sati. Zbog toga je doneta odluka da bioskopi iz MCF grupacije: Kombank Dvorana i Cine grand danas obustavljaju rad.

“Paradoksalno je i to da su od nove mere izuzeta samo pozorišta, a još besmislenija odluka da ugostiteljski delovi hotela imaju dozvolu da poslužuju goste do 22 sata”, navodi se u saopštenju MCF grupacije, dok apeluju na nadležne za razumevanje, odgovornost i logiku u donošenju odluka u ovoj industriji.

SAOPŠTENJE FESTIVALA DOKUMENTARNOG FILMA DOK#3 POVODOM PROMENE TERMINA PROJEKCIJA ZBOG NOVIH MERA

Garić je napomenula da gotovo šest meseci bioskopi nisu radili, a kada su dobili dozvolu za rad, strogo su se poštovale sve donete mere od strane Kriznog štaba.

– Odgovornim poslovanjem i sprovođenjem svih propisanih mera u cilju suzbijanja virusa kovid 19, bioskopi su dokazali da su jedno od najbezbednijih mesta – poručuje Garić, koja smatra da je primetan nedostatak sluha prema industriji koja je najviše pogođena pandemijom i koja je dovedena na rub egzistencije.

IZ MCF grupacije takođe se pitaju kako će bioskopi preživeti u trenucima “kada se bore za opstanak i za svako radno mesto, iscrpljenih resursa zbog dugotrajnog zatvaranja, skraćenog radnog vremena i smanjenog kapaciteta u salama”.

– Ukoliko se nastavi trend donošenja nelogičnih odluka i mera, bioskopi neće još dugo opstati – navela je Garić u saopštenju.

Previous post

Sabaton napisao himnu za proslavu 500 godina švedske Kraljevske garde i najavio novi album - na vinilu sa barutnim česticama

Next post

Stigao "Dvadeset i drugi kasni sat", novi video singl benda Gospodin Pinokio

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *