Home»Pulse»Najave»Otvaranje izložbe muzičkih fotografija “Zvuk ženskog srca“ Marine Pešić u Galeriji RTS kluba

Otvaranje izložbe muzičkih fotografija “Zvuk ženskog srca“ Marine Pešić u Galeriji RTS kluba

6
Shares
Pinterest Google+

“Zvuk ženskog srca“, samostalna izložba koncertnih fotografija posvećenih damama na bini, autorke Marine Pešić, biće otvorena u ponedeljak 8. marta u Galeriji RTS kluba u Beogradu.

Posetioci će biti u prilici da do 20. marta vide više od 40 fotografija poznatih izvođačica sa domaće, svetske i regionalne scene, iz sveta roka, bluza i džeza, nastalih od 2016. do danas.

Kroz Marinin objektiv na poseban način su zablistale Bisera Veletanlić, Gabi Novak, Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Tijana Sretković, Ana Popović, Jelena Pudar (Neverne bebe), Maja Cvetković (E-play), Romana Slačala (Artan Lili), ali i svetske zvezde Joan Baez, Beth Hart, Candy Dulfer, Caro Emerald…

Marina Pešić je na specifičan način osetila i javnosti predstavila njihovu žensku energiju i emociju, i dragocene trenutke sačuvala od zaborava, a fotografije koje prezentuje na ovoj izložbi uglavnom nisu viđene na njenim ranijim izlaganjima.

– Izložbu fotografija “Zvuk ženskog srca“ posvećujem damama rok, bluz i džez scene i želim da im na ovaj način iskažem zahvalnost za svaki ton i energiju koju šalju sa bine. Kada vidim ove fotografije vratim se na trenutak na određena mesta, čujem i doživljavam muziku koju volim. Nadam se da sam bar jednim delom uspela i drugima da prenesem tu magiju razmene energije i emocija, koju nam svaki koncert pruža – kaže Marina.

Malina Moye - Nišville Jazz Festival, Niš, 9.8.2019/ Photo: Marina Pešić
Malina Moye – Nišville Jazz Festival, Niš, 9.8.2019/ Photo: Marina Pešić

Marina Pešić je rođena 1987. godine u Užicu. “Zvuk ženskog srca“ je njena četvrta, a u Beogradu prva samostalna izložba, uz učestvovanje na još sedam kolektivnih. Od 2016. godine fotografisala je probrane muzičke događaje za novosadski portal Remix Press.

Ljubav koju ulaže u svaku koncertnu fotografiju vratila se naklonošću koju prema njenom radu imaju najveći domaći i regionalni sastavi i autori – Riblja čorba, Bajaga i Instruktori, YU grupa, Kerber i drugi.

Marina je dobitnica specijalne nagrade “Glas žene u muzici” na međunarodnom foto-konkursu “Glas koji se vidi, slika koja se čuje” 2017. godine, a 2018. dodeljena joj je plaketa Special Mention na međunarodnoj izložbi koncertnih fotografija “Čisto oko, puno srce”.

Njene  fotografije našle su se i na stranicama knjige “Rokenrol u kandžama interneta 2”, autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, kao i na muzičkim albumima: “Zaveštanje” – Kepa & Free Spirits, “Hiljadu pitanja” – Kramer, “Reychel” – Kler, “Songmaker”, Zona B. Odabrane fotografije Marine Pešić možete pogledati na sajtu www.mocmuzike.rs, kao i na fejsbuk stranici “Moć muzike”.

Photo: Promo
Photo: Promo

– Nema surovijeg i zahtevnijeg oka od ženskog dok gleda druge žene. Marina Pešić je pak izuzetak – provukavši svoju ljubav prema rock’n’rollu kroz objektiv, ona nam daruje uspomene na kojima je svaka žena uhvaćena u svom najboljem izdanju. Moćne, ranjive, seksepilne i nežne – žene na njenim fotografijama ispisuju koncertnu istoriju, koju Marina neumorno beleži čuvajući te magične trenutke od zaborava – napisala je Jadranka Janković Nešić u oficijalnom katalogu izložbe.

Previous post

Svet se ozbiljno razboleo... u glavi: Novi nivo političke korektnosti u Simpsonovima... Belom glumcu zabranjeno da daje glas tamnoputom liku (?!)

Next post

Preobraženje jednog repera... Đus osnovao punk bend pa se, naravno, uvalio u "Loše društvo"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *