Home»Film»Bili Ajliš otkrila da boluje od Turetovog sindroma… Stigao toliko čekani dokumentarac “Billie Eilish: The World’s a Little Blurry”

Bili Ajliš otkrila da boluje od Turetovog sindroma… Stigao toliko čekani dokumentarac “Billie Eilish: The World’s a Little Blurry”

4
Shares
Pinterest Google+
Billie Eilish: The World's a Little Blurry/Promo
Billie Eilish: The World’s a Little Blurry/Promo

Dokumentarac “Billie Eilish: The World’s a Little Blurry”, koji je premijeru imao u četvrtak u SAD, i koji govori o životu i fenomenu Bili Ajliš, najveće tinejdž zvezde današnjice, nudi neobičan uvod u njen život iza scene i opisuje kako se jedna klinka u isto vreme nosi i sa teretom slave, ali i sa “ispraznim” forama svojih matoraca, kako često u filmu napominje.

Bili Ajliš važi za jednu od najvećih pop zvezdi današnjice. Njen specifični muzički stil koji kritičari nazivaju “anksioznim popom”, uspeo je da dovede do samog vrha muzičkih top lestvica i na naslovne strane gotovo svih magazina sveta. Njen uspon do superstardoma mediji neretko porede sa životom Majli Sajrus ili Britni Spirs, koje su takođe kao tinejdžerke postale slavne. Bili se, međutim, od njih razlikuje ne samo zbog estetike svojih spotova i načina odevanja, već i zbog načina razmišljanja i komunikacije koji je prirodan za generaziju Z, kojoj i pripada.

Billie Eilish: The World's a Little Blurry/Promo
Billie Eilish: The World’s a Little Blurry/Promo

To je najbolje prikazano u pomenutom dvočasnovom dokumentarcu Apple TV-a koji je režirao RJ Katler.

Film je sniman od 2018. do početka 2020. godine. Zaključna scena u filmu je ona u kojoj Bili Ajliš sa sobom odnosi jedanaest Grammy nagrada sa prošlogodišnje dodele, uključujući i Grammy za album godine. Početak je, u potpunoj suprotnosti sa krajem, te prikazuje privatne momente u kojima se Bili nalazi u svojoj porodičnoj kući i zajedno sa svojim starijim bratom Fineasom, inače producentom njene muzike, stvara svoj prvi hit “Ocean eyes”, zahvaljujući kojem je i potpisala ugovor sa Interscope izdavačkom kućom.

BILI AJLIŠ: VOLELA BIH DA DOĐEM U SRBIJU… DA LI JE LEPO KOD VAS?

Postoje tri ključna momenta dokumentarca koje fanovi najviše komentarišu na internetu.

Prvi je trenutak u kojem Bili stiče globalnu popularnost, milione pratilaca na društvenim mrežama i započinje svoju prvu rasprodatu svetsku turneju. Za šesnaestogodišnjakinju, koliko tada godina ima u filmu, takvo iskustvo je unikatno i nikada se više neće ponoviti – odnosno, način na koji se u tom trenutku oseća će vrlo brzo biti prevaziđen. Priznaje da joj je slava uzbudljiva, ali i u isto vreme jako opterećujuća i stresna.

Billie Eilish: The World's a Little Blurry/Promo
Billie Eilish: The World’s a Little Blurry/Promo

Gledaoci filma imaju i detaljniji uvid u to zbog čega Bili gotovo uvek nosi široku odeću, što je postao jedan od njenih zaštitnih znakova. Saznajemo tako u dokumentarcu da se oseća nesigurno u vezi svog tela, ali i da je odeća na neki način štiti, jer kao žena ne želi da bude seksualizovana od strane medija i svojih fanova.

Ekskluzivno otkriva i da pati od Turetovog sindroma. Turetov sindrom je čest neurorazvojni poremećaj koji nastaje u djetinjstvu, a koji karakterišu višestruki motorni tikovi i najmanje jedan vokalni tik. Ti tikovi mogu se privremeno suzbiti i obično im prethodi neželjeni poriv ili osećaj u pogođenim mišićima. Neki uobičajeni tikovi su treptanje, kašalj, čišćenje grla, njuškanje i pokreti lica. Bili Ajliš nam u filmu pokazuje način na koji ona uspeva da se bori sa ovim sindromom i da ga kontroliše, ne uvek uspešno.

NIKO OVO NIJE OČEKIVAO OD NJE… ZBOG GOLIH GRUDI BILI AJLIŠ IZGUBILA 100.000 PRATILACA NA INSTAGRAMU

Jedan deo filma je posvećen i odnosu koji ima sa roditeljima, čije joj šale često ne prijaju. Kao i svaka tinejdžerka, stava je da je roditelji smaraju i da sve želi da radi po svom.

Međutim, jedan od najkomentarisanijih momenata u filmu je definitivno onaj u kojem upoznaje Džastina Bibera, svog idola koji je većinski i inspirisao njenu karijeru. Fanovima nije bila tajna da je Ajliš kao mala bila opsednuta Biberom i da je obožavala njegov lik i delo, ali trenutak u kojem ga uživo upoznaje po prvi put, za sva vremena će ostati zabeležen u ovom dokumentarcu.

Pun je suza, nekontrolisanog smeha i gomile emocija. Između ostalog, to je trenutak u kojem su Biber i Ajliš dogovorili da zajedno urade remiks za njenu pesmu “Bad guy”.

Dokumentarac ekskluzivno možete da pogledate na streaming servisu Hulu, ili na Apple TV.

HL/Izvor: nova.rs

Previous post

Bezbožnika ima ko da brani... Metalac optužen za gaženje ikone na internetu sakupio novac za odbranu

Next post

Nije kraj sage o ljubimcima Lejdi Gage... Pronađeni oteti buldozi, ranjeni šetač pasa se oporavlja, a policija nema koga da uhapsi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *