Majk Tajson protiv nove serije o Majku Tajsonu: To što rade je korporativna pohlepa i kršenje ljudskih prava

0
104
Majk Tajson/Photo: facebook@miketyson  ·
Majk Tajson/Photo: facebook@miketyson ·

Ekipa koja stoji iza filma “Ja, Tonya” iz 2017. godine snimi će neautorizovanu televizijsku seriju o Majku Tajsonu.

Serija će se sastojati od osam epizoda i biće emitovana na streaming platformi Hulu. Scenario za seriju napisaće Stiven Rodžers koji je napisao scenario i za film “Ja, Tonya”, režiraće Kreg Dilespi, dok će producentkinja biti poznata glumica Margo Robi.

CALIFORNICATION… MAJK TAJSON NA SVOM RANČU POKREĆE “KANABIS MUZIČKI FESTIVAL”

Radni naziv serije je “Iron Mike” i istraživaće njegov divlji, tragičan i kontroverzan život. To neće biti prvi biografski film ili serija koja se bavi životom jednog od najboljih boksera svih vremena, nekoliko takvih je već snimljeno, poput filma “Tyson” reditelja Džejmsa Tobaka iz 2009. godine. U ovom trenutku ne zna se kada se može očekivati prikazivanje ove serije kao što se ne zna ni ko će glumiti Tajsona.

Nije trebalo dugo da se slavni bokser oglasi povodom ovog projekta. On je objavio na društvenim mrežama kako se radi o “korporativnoj pohlepi” streaming platforme Hulu.

Vest je objavljena tokom februara koji je poznat i kao Black History Month što po njemu znači da su za Hulu dolari važniji od poštovanja crnačkih prava.

“Holivud mora biti osetljiviji prema iskustvima crnaca. Trenutno se radi na mojoj autorizovanoj priči, a detalji će biti objavljeni uskoro”, naveo je Tajson.

Iako se Majk Tajson smatra jednim od najvećih boksera teške kategorije svih vremena, on je ujedno 1992. godine osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja. Izašao je na uslovnu slobodu posle tri godine. Povratak na boksersku scenu obeležio je njegov meč s Evanderom Holifildom 1997. godine kada mu je Tajson odgrizao deo uha zbog čega je diskvalifikovan.

Te noći Tajson je osramotio sebe kao i boks u celini nakon čega je sledećih godina usledilo nekoliko njegovih poraza od loših boksera što ga je dovelo do penzionisanja 2006. godine. Tri godine ranije objavio je bankrot iako je tokom svoje karijere zaradio više od 300 miliona dolara. Osim bokserske karijere imao je i “glumačku”, jer se pojavljivao u filmovima kao što su “Mamurluk”, “Entourage”, “Rocky Balboa”, “Grudge Match”, “A Madea Family Funeral”, “Scary Movie 5” i “Black & White”.

HL/Izvor: nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime