Home»Kultura»Fanovi Beatlesa sada mogu da upišu master na Univerzitetu u Liverpulu na temu legendarnog benda… Cena – 9.000 funti

Fanovi Beatlesa sada mogu da upišu master na Univerzitetu u Liverpulu na temu legendarnog benda… Cena – 9.000 funti

4
Shares
Pinterest Google+
The Beatles/Photo: Facebook@thebeatles
The Beatles/Photo: [email protected]

Fanovi Beatlesa iz čitavog sveta sada mogu da upišu master na Univerzitetu u Liverpulu na temu “duboke i trajne veze benda i njihovog grada”

The Beatles u najprodavaniji umetnici svih vremena, samo u SAD prodali su neverovatnih 1,6 milijardi singlova i brend još uvek zarađuje milijune funti svake godine, iako je njihovo posljednje izdanje bilo pre više od pola veka.

PRVU HEAVY METAL STVAR U ISTORIJI ODSVIRALI SU BEATLESI? DŽON LENON I POL MAKARTNI SU BILI UBEĐENI U TO…

Master traje 12 meseci za redovne studente i 24 meseca za one koji studiraju vanredno, a košta 9.000 funti.

U opisu predmeta kaže se da će studenti imati priliku da posete i istraže mesta u Liverpulu i Mersisajdu koja su se bila bitna u ranim godinama grupe, kao i da komuniciraju sa ljudima iz sektora turizma i kulture, kao i da slušaju predavanja gostujućih predavača .

Univerzitet u Liverpulu/Photo: Thomasjhpowell/wikipedia.org
Univerzitet u Liverpulu/Photo: Thomasjhpowell/wikipedia.org

Dr. Holi Tesler, rukovodilac programa i stručnjak za Beatles, rekla je:

– Apsolutno sam oduševljena što smo usšeli da uvrstimo formalne studije The Beatlesa na Odeljenje za muziku Univerziteta u Liverpoolu i Institut za popularnu muziku – prvi svetski specijalistički centar za proučavanje popularne muzike – rekla je i dodala:

– Ono što ovaj master čini jedinstvenim jeste fokus na The Beatles u budućnosti, s obzirom na uticaj njihovog nasleđa na muzičku i kreativnu industriju, u popularnoj kulturi i unutar baštine kulture i turizma u 21. veku.

DANI TREHO SE PRISETIO DANA U OZLOGLAŠENOM ZATVORU SOLEDAD: POLUDELI SMO ZBOG BEATLESA I “HEY JUDE”, TAKVE NEREDE “RUPA” NE PAMTI

Dr. Majk Džons, član Beatles Legacy Group – koja želi da uspostavi ekonomsku vrednost turizma Beatlesa za privredu Liverpula, rekao je da će studije istražiti “duboku, značajnu i trajnu vezu” između benda i grada i dodao:

– Liverpul treba smatrati ne samo rodnim mestom Beatlesa, već i njihovom kolevkom. Ono što su Beatles preneli na svijet delom je bila jedinstvena kultura Liverpula.

Studenti postdiplomskih studija takođe će razmotriti kako bi se uticaj benda mogao replicirati na različitim mestima, u industrijama i kontekstima širom sveta, saopštio je Univerzitet.

HL/Izvor: dailymail.co.uk

Previous post

U šupi na Novom Zelandu otkriven snimak koncerta Led Zeppelina star 49 godina....

Next post

Dejv Mastejn i Gibson napravili novu seriju gitara... tu je čak i "akustara"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *