Home»Muzika»Jahta, smeh i šolja vrućeg čaja… Rodžer Voters otkrio kako je zamalo ubio bubnjara Nika Mejsona

Jahta, smeh i šolja vrućeg čaja… Rodžer Voters otkrio kako je zamalo ubio bubnjara Nika Mejsona

5
Shares
Pinterest Google+
Rodžer Voters i Nik Mejson/ Photo: youtube.com printscreen
Rodžer Voters i Nik Mejson/ Photo: youtube.com printscreen

Dobro je dokumentovano da su Rodžer Voters i Dejvid Gilmur iz Pink Floyda uvek delili pomalo disfunkcionalno partnerstvo. Voters, tokom svog vremena u muzičkoj industriji, često je oklevao s idejom saradnje i mnogo je radije želeo da bude kapetan sopstvenog broda. Međutim, on i danas deli posebnu vezu s bubnjarom Nikom Mejsonom – iako je bivši de facto vođa Floyda slučajno gotovo ubio svog dragog prijatelja.

Pink Floyd je nastao 1965. godine posle sučajnog susreta u automobilu Rodžera Votersa i Ričarda Rajta. Iako je bend nesumnjivo postigao neuporediv uspeh, stvari su mogle da budu i mnogo drugačije da nije bilo Mejsona, s kojim je Voters studirao arhitekturu na Univerzitetu Regent Street. Njih dvojica bili su pajtaši više od 50 godina i njihovo prijateljstvo nikada se nije potpuno pokvarilo, iako su nekoliko godina lutali pre nego što su obnovili svoje bratstvo.

Novi datum za koncert Nika Mejsona u Beogradu – 19. jun 2021. godine

Njih dvojica poslednji put zajedno su nastupili 2019. godine, u vrijeme kada se Voters iznenada pridružio nastupu Mason’s Saucerful of Secrets u njujorškom pozorištu Beacon. ZAjedno su izveli novu verziju pesme “Set the Controls for the Heart of the Sun“, a Voters se čak obratio i publici i rekao: – Sjajan show, usput, Nik. Zvučali ste puno bolje nego mi u ono vreme.

– Stvarno sam uživao i baš volim Nika – rekao je Vaters u intervjuu ta Rolling Stone posle tog nastupa. – On je stari prijatelj i srećom svi su mostovi obnovljeni. Često se viđamo, a ja ga obožavam. Atmosfera te noći bila je predivna i nisam mogao da budem srećniji nego što sam smeo da podelim pozornicu i otpevati jednu od svojih pesama s tim bendom.

Zajedno, pa makar za jednu pesmu… Rodžer Voters i Nik Mejson odsvirali “Set the Controls for the Heart of the Sun”

U jednom od ranijih intervjua Voters je otkrio bizarnu priču o tome kako je zamalo prouzrokovao Mejsonovu smrt tokom njihovih dana u Pink Floydu.

– Vežbali smo, sećam se da smo bili na probi, i znali smo da stvaramo neke situacije koje su bile potencijalno opasne. Radili smo nešto, a neko nam je upravo poslužio neki stvarno vruć čaj. Ja sam pričekao dok Nik nije došao na pola gutljaja čaja i, ne znam zašto sam to uradio, ali upravo usred tog velikog gutljaja izgovorio sam reč “Jahta” i – to ga je uhvatilo. Jednostavno je eksplodirao. Dve reke čaja kremule su mu iz nosa kad je pukao – ispričao je dok je rukama  “rekonstruirao” incident.

 -Mislim, bio je u agoniji, pomislio sam,‘ O Bože, ubio sam ga ’. Nisam mogao da mu pomognem jer sam se previše smejao, ali na kraju se nekak ooporavio. Ako ga ikad sretnete, trebalo bi da ga pitate: ‘Rodžer kaže da te je jednog dana umalo ubio’, a on će reći, ‘Da, jeste’. Jahta je bila ključna reč  – dodao je, ne prestajući da se smeje.

Inače, Mejson e svojevrsni mirotvorac, koga obje strane građanskog rata Pink Floyda izuzetno cene, a srećom nije ga ubila šoljica vrelog čaja.

HL/Izvor: faroutmagatine.co.uk

Previous post

Pesma "Sonic Heart" riječkog benda Chasing Nord u polufinalu International Songwriting Competition

Next post

Novo izdanje Femix Festa od 12. do 14. marta u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *