Velika nagrada za velikog glumca… Uručenje “Dobričinog prstena” Petru Božoviću u subotu u Narodnom pozorištu

0
89
Oglasi
Petar Božović/Photo: YouTube printscreen
Petar Božović/Photo: YouTube printscreen

Nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo “Dobričin prsten” u 2020. godini, biće dodeljena laureatu Petru Božović u subotu, 27. februara, na svečanosti u foajeu Scene “Raša Plaović” Narodnog pozorišta.

Petar Božović je 33. laureat ovog visokog staleškog priznanja, a ono se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i unikatne oslikane diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića.

U konkurenciji za Nagradu bilo je trinaest istaknutih glumica i glumaca. Osim dobitnika, nominovani su i Nebojša Dugalić, Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Miodrag Krivokapić, Miodrag Krstović, Žarko Laušević, Branislav Lečić, Aleksandar Mihailović, Lazar Ristovski, Zijah Sokolović, Saša Torlaković i Tihomir Stanić.

Sedmočlani žiri odluku je doneo u decembru pošle godine tajnim glasanjem, a radio je u sastavu: Mirjana Karanović, prethodni dobitnik, Svetlana Bojković, jedna od prethodnih dobitnika, Vida Ognjenović, predsednik žirija, Boris Isaković, Goran Marković, Vojin Ćetković i Dragan Bjelogrlić.

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime